Obrenovac, 13.07.2020

PODRŠKA SRBIJI SE NE DOVODI U PITANJE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.03.2019.
Ambasador: Maroko ne menja stav o KiM

Foto:Dušan Milenković/RAS Srbija
Ambasador Maroka u Srbiji Mohamed Almin Belhaž potvrio je juče, u razogovoru sa predsednicom poslaničke grupe prijateljstva sa Marokom Stefanom Miladinović, stav njegove zemlje po pitanju teritorijalnog suvereniteta i integriteta Srbije i istakao da će Maroko podržati Srbiju u svim medjunarodnim i parlamentarnim forumima.

Belhaž je ukazao na odličnu bilateralnu saradnju dve države u protekloj godini i izrazio nadu za njenim daljim inteziviranjem.

Kako se navodi u saopštenju parlamenta, ambasador Maroka je istakao da je 2018. godina bila plodonosna i uspešna za obe zemlje, o čemu svedoče uzajamne posete visokih zvaničnika i potpisani sporazumi iz ekonomsko-trgovinske oblasti, kulture i vazdušnog saobraćaja.

On je podsetio da je početkom ovog meseca, na obostranu korist, započet pregovor o zaključenju sporazuma o slobodnoj trgovini dve zemlje, koji bi predstavljao prvi dokument takve vrste izmedju Srbije i neke od država Afrike.

Belhaž je u posetu Maroku pozvao delegaciju srpskog parlamenta u čijem sastavu bi bili predstavnici poslaničke grupe prijateljstva sa Marokom i predsednik Odbora za spoljne poslove.

Stefana Miladinović je istakla da su odnosi Srbije i Maroka prijateljski i u stalnom usponu i istakla da nema otvorenih političkih pitanja.

Ona se saglasila sa ambasadorom da je ostvarena saradnja u proteklom periodu veoma uspešna i da je treba intenzivirati, naročito u oblasti bezbednosti i odbrane.

Miladinović je zahvalila ambasadoru na principijelnom stavu Maroka u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i na poziciji zauzetoj prilikom glasanja za članstvo tzv. države Kosovo u Parlamnetarnoj skupštini Frankofonije i u drugim medjunarodnim organizacijama.

Na sastanku u Domu Narodne skupštine, sagovornici su se saglasili da uzajamne posete parlamentaraca, mogu doprineti jačanju parlamentarne saradnje u svim oblastima, kroz razmenu mišljenja i iskustava.

Zaključeno je da će dve strane nastaviti da saradjuju u medjunarodnim organizavijama u skladu sa svojim interesima, kao i da će uvek davati prednost mirnom rešavanju svih otvorenih pitanja i sukoba u svetu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE