Obrenovac, 21.01.2019

Komisija za slučajeve nestalih beba uskoro počinje da radi


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.04.2018.
Vladina komisija za ispitivanje rada državnih organa u svim slučajevima nestalih beba u Srbiji trebalo bi da počne sa radom u narednih desetak dana.

Foto:Getty Images
To je za "Politiku" izjavio predsednik UO Udruženja za istinu i pravdu o bebama i člana komisije Radiša Pavlović.

“U toku su pripreme za početak rada Komisije za ispitivanje postupaka državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestale dece u Republici Srbiji, koja je formirana kao nezavisno telo kako bi se uz postojanje zakona pojačali mehanizmi za praćenje ovog izuzetno važnog pitanja. Komisija će, u okviru svojih ovlašćenja, ispitati svaki slučaj posebno i sve prikupljene činjenice do kojih se došlo tokom rasvetljavanja", navode za “Politiku” nadležni u vladi.

Prvi zadatak komisije je usvajanje poslovnika o radu, a zatim će se donositi odluke o obrazovanju radnih tela komisije po okruzima i gradovima, na osnovu toga gde se nalaze porodilišta sa najvećim brojem prijavljenih slučajeva nestanka beba, objašnjava Pavlović.

Cilj komisije je da kroz istraživanja i provere otkrije istinu o svakom slučaju ponaosob, ali i da utvrdi odgovornost u postpuanju državnih organa čiji su predstavnici svojevremeno stopirali istrage, navodi Pavlović.

Premijerka Ana Brnabić je 16. marta potpisala rešenje o osnivanju komisije, a ubrzo posle toga u skupštinskoj proceduri našao se i nacrt zakona o nestalim bebama, navodi "Politika".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE