Obrenovac, 08.04.2020

NA POKLON DOBIO SRPSKU AZBUKU


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 22.12.2018.
Li Mančang ide kući, omiljeni kineski ambasador u oproštajnoj poseti

Foto:Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja/Facebook




Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović primila je juče ambasadora Кine Li Mančanga u oproštajnu posetu i poručila da će njegov mandat biti zapamćen po velikim infrastrukturnim projektima i unapredjenju prijateljskih odnosa dve zemlje.

"Najviše projekata Srbije i Кine realizovano je i započeto upravo u periodu dok ste vi bili ambasador, od novog mosta Mihajlo Pupin, do izgradnje Кoridora 11, obilaznice oko Beograda, brze pruge Beograd-Budimpešta i svih novih projekata koje planiramo u budućnosti", rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da se odnosi Srbije i Кine stalno unapređuju, čemu posebno doprinose dobri lični odnosi i prijateljstvo dva predsednika i rukovodstva dve zemlje, ali i prijateljstvo dva naroda. Ambasador Li Mančang zahvalio je potpredsednici Mihajlović na dobroj saradnji, i kako je rekao, timskom radu, koji je okarakterisao saradnju na svim projektima u Srbiji.

Кao poklon koji će ga podsećati na vreme provedeno u Srbiji, Mihajlović je odlazećem ambasadoru uručila azbuku u zlatovezu, rad žena sa sela, izrađen u okviru inicijative "Zaposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima", koju zajedno sprovode Кoordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, Etno-mreža i NALED.

Vulin se sastao sa kineskim ambasadorom Li Mančangom

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se juče sa ambasadorom Kine u Beogradu Li Mančangom povodom završetka njegovog mandata i ocenio da su odnosi dve zemlje najbolji do sada.

Vulin je ocenio da se ambasador Mančang "nesebičnim radom i izuzetnim zalaganjem značajno doprineo jačanju veza prijateljskih naroda i država". On je zahvalio ambasadoru na podršci koju Kina daje Srbiji u zahtevima za očuvanje teritorijalnog integriteta i nacionalnog suvereniteta, kao i na onemogućavanju članstva Kosova u medjunarodnim organizacijama.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, sagovornici su saglasni da je ostvaren značajan napredak u oblasti odbrane prvenstveno zahvaljujući ličnim odnosima dvojice predsednika i vrhovnih komandanata Srbije i Kine, Aleksandra Vučića i Sija Đinpinga, kao i da će dogovorene aktivnosti u 2019. godini omogućiti dalje unapređenje saradnje.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE