Obrenovac, 14.07.2020

UNAPREĐENJE ODNOSA KROZ POKRAJINSKE SARADNJE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 23.03.2019.
Brnabić s nemačkom ministarkom o saradnji Vojvodine i Hesena

Foto:Tanjug
Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ministarkom za evropske i savezne poslove nemačke pokrajine Hesen Lucijom Putrih o daljem unapređenju odnosa i kroz jačanje pokrajinske saradnje između AP Vojvodine i Hesena.

Premijerka je upoznala sagovornicu sa napretkom procesa reformi koje Srbija sprovodi na putu ka članstvu u EU, naročito u oblasti vladavine prava i borbi protiv korupcije. Ona je dodala da je za Srbiju Nemačka jedan od najvažnijih partnera i na političkom i na ekonomskom planu i ocenila da se ovim vidom proširenja saradnje radi na daljem jačanju odnosa dve zemlje.

Govoreći o zastoju u pregovorima Beograda i Prištine, Brnabić je istakla da je Srbija spremna da nastavi dijalog čim budu ukinute takse na uvoz robe iz Srbije i BiH i ocenila da su takvi jednostrani potezi Prištine neprihvatljivi i da ugrožavaju proces normalizacije odnosa i utiču negativno na stabilnost celog regiona.

Ministarka Putrih je izrazila podršku Srbiji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji i dodala da je važno da i Evropska unija otvorenije pokazuje interes za članstvo Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE