Obrenovac, 21.03.2019

Stefanović potvrdio: Dronovi preletali jug Srbije


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 23.05.2018.
Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da je bilo preleta bespilotnih letelica iznad Srbije, ali da nisu obarane jer nisu ugrožavale bezbednost zemlje.

Foto:Tanjug/Sava Radovanović
"Mi smo imali identifikovane prelete. Nije ih nikad bilo iznad Beograda, bili su u jednom delu na jugu Srbije", rekao je Stefanović u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanika Đorđa Vukadinovića da li je tačna informacija iz medija da je bilo preleta preko Beograda i drugih područja, bespilotnih letelica, navodno iz NATO-a, a da država nije reagovala. 

Stefanović je rekao da su pripadnici Vojske Srbije radarima, tehničkim sredstvima i ratnim vazduhoplovstvom pratili kretanje tih letelica, procenili nivo potencijalnog ugrožavanja bezbednosti Srbije i ispratili ih iz našeg vazdušnog prostora. 

"Nisu ih obarali i bili su u pravu. Nije dolazilo do ugrožavanja bezbednosti Republike Srbije, što i jeste operativna procedura kakva se primenjuje i u drugim zemljama", rekao je ministar. 

Naveo je da je u Beogradu bilo dva ili tri slučaja neovlašćenog upravljanja dronovima, navodeći da su ta lica uhapšena i predata Tužilaštvu na procenu da li će protiv njih biti podnete krivične ili prekršajne prijave. 

Prema njegovim rečima, nije se radilo o ugrožavanju bezbednosti, a policija je brzo reagovala i zajedno sa vojskom privela te osobe.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE