Obrenovac, 18.02.2019

Završena rasprava u Skupštini


Izvor: Beta,Lokalne novine(JS) | Obrenovac, 23.06.2018.
Skupština Srbije završila je objedinjenu načelnu raspravu o više zakonskih predloga iz oblasti rada i socijalne politike, a nastaviće rad u ponedeljak u 10.00

Foto:Thinkstock
Poslanici su tokom dana najviše pažnje posvetili izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

Na dnevnom redu vanrednog zasedanja su i predlozi zakona o ratnim memorijalima, pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima, izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca, kao i zakona o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo i njihovoj zaštiti, koje je podnela Vlada Srbije.

Poslanici razmatraju i izmene i dopune zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca, zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica i zakona o mirnom rešavanju radnih sporova, koje je takođe podnela Vlada Srbije.

Razmatra se i predlog zakona o potvrđivanju nekoliko sporazuma, među kojima su sporazum Srbije i Rusije o socijalnoj sigurnosti, Srbije i Slovenije o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji, Srbije i Grčke o socijalnom osiguranju.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju vlada Srbije i Australije o zapošljavanju članova porodice diplomatskog i konzularnog osoblja.

Poslanici razmatraju i Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije koji je podnela poslanička grupa Srpska napredna stranka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE