Obrenovac, 01.04.2020

ŠETNJA UZ ZAHTEVE JAVNOM SERVISU


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 23.12.2018.
U Beogradu održan novi protest građana

Foto:N.Skenderija
Protest građana i dela opozicije počeo je, kao i prethodnih nedelja, okupljanjem na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu. I juče su se nosili transparenti "Dok svi nisu slobodni, niko nije", "Homofobija je nasilje", a potom su se u koloni uputili ka zgradi RTS.

Za razliku od prethodna dva protesta, učesnici su uoči ovog poslali zahteve Radio-televiziji Srbije, "da ih prebroje i čuju", sugerišući da treba da posvete više vremema izveštavanju o protestu.

Okupljenima su se obratili glumac Branislav Trifunović, karikaturista Dušan Petričić i novinar portala "Žig info" Milan Jovanović, kome je nedavno zapaljena kuća.

- Pred vama stojim kao beskućnik, ali kada vidim koliko vas ima, vidim da ima nade - rekao je Jovanović. - Nisam u prvi mah hteo da prihvatim poziv, jer ne pripadam nijednoj političkoj stranci, ali sam onda uvideo da kao građanin znam šta ne valja.

I Petričić je iskazao nezadovoljstvo rečima: "Protestujem u ime svojih roditelja koji su me naučili da razlikujem časno od nečasnog." Umesto akademika Ljubomira Simovića, koji je trebalo da govori, Branislav Trifunović pročitao je njegovu poruku.

Kolona, na čelu koje su bili glumac Nikola Kojo i akademik Dušan Teodorović, kretala se od Vasine ulice ka Makedonskoj, odakle je otišla do RTS i zastala nekoliko minuta skandirajući. U koloni su se našli i Borko Stefanović, šef Narodne stranke Vuk Jeremić sa suprugom Natašom, profesori FPN Rade Veljanovski i Đorđe Pavićević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE