´╗┐ 'Podr┼żavamo teritorijalni integritet i suverenitet Srbije'

Obrenovac, 18.08.2018

'Podr┼żavamo teritorijalni integritet i suverenitet Srbije'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 24.07.2018.
Kipar poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i daje podršku evropskim integracijama, izjavio predsednik parlamenta Kipra Demetris Siluris

Foto:Tanjug/Zoran ┼Żesti─ç


´╗┐

On se ju─Źe sastao s predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojkovi─ç, a nakon toga obratio se poslanicima.

Gojkovi─ç i Siluris potpisali su Memorandum o saradnju koji ─çe, po oceni predsednika parlamenta Kipra, omogu─çiti bolju saradnju dve skupštine.

On je zahvalio na mogu─çnosti da se na Posebnoj sednici Skupštine Srbije obrati narodnim poslanicima i gra─Ĺanima naše zemlje. 

Gojkovi─ç je na zajedni─Źkoj konferenciji za novinare zahvalila Silurisu što je prihvatio poziv, navode─çi da je izmedju Srbije i Kipra otvoreno novo poglavlje bilateralnih odnosa, te da je potpisivanjem Memoradnuma o saradnji unapre─Ĺena saradnja dve dr┼żave, parlamenata i odbora, posebno za spoljne poslove i evropske integracije. 

Navode─çi da su prošle 24 godine od poslednje posete predsednika parlamenta Kipra, Gojkovi─ç je primetila da je ova poseta istorijska. 

Pozvala je Silurisa da u februaru 2019. godine prisustvuje parlamentarnoj skupštini Mediterana u Beogradu i dodala da je sa kolegom sa Kipra razgovarala o razli─Źitim pitanjima kao što je ekonomska saradnja, te zahvalila na podršci koju daje Srbiji na putu ka Evropskoj uniji i njihovoj vladi koja je iznela stav da je Srbija slede─ça zemlja koja ─çe postati ─Źlanica EU. 

Zahvalila je Kipru i na stavu u vezi sa KiM, kao i što ne glasa protiv interesa Srbije u medjunarodnim organizacijama. 

Kako je rekla, i Srbija podr┼żava teritorijalni integritet Kipra koji mo┼że da ra─Źuna na podršku Srbije po va┼żnim pitanjima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE