Obrenovac, 21.09.2020

VAN SKUPŠTINE UJEDINJENI, U SKUPŠTINI RAZJEDINJENI


Izvor: Fonet,Lokalne novine | Obrenovac, 24.09.2018.
Ništa od zajedničkog poslaničkog kluba Saveza za Srbiju

Foto:Beta
Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da poslaničke grupe osnivača Saveza za Srbiju zadržavaju svoju autonomiju u delovanju u parlamentu, ali sarađuju po zajedničkim temama iz platforme od 30 tačaka.

Obradović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predstvnicima Narodne stranke i Demokratske stranke u Skupštini Srbije rekao da se jedna od tih tačaka tiče vraćanja protivustavno smanjenih penzija, uz nadoknadu svih prethodnim umanjenja.

Goran Ćirić, ispred DS, rekao je da su neprihvatljive izmene zakona o PIO, jer nema definisanih odredbi koji se bave vraćanjem oduzetih penzija, a to je suma od 200 miliona evra godišnje, odnosno 800 miliona za protekle četiri godine.

On je podsetio da je stara devizna štednja morala da se vrati i da je to trajalo 15 godina, ukazujući i da je neprihvatljivo da vlada uvodi diskreciono pravo usklađivanja penzija.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić rekla je da je sa udruženjima penzionera, a ne PUPS, popdnela amandman da se penzuije vraćaju onoliko meseci koliko su oduzimane.

- Ukoliko taj amandman ne bude prihvaćen, izaći ćemo sa štandovima da prikupljamo potpise da se vrate penzije, da se vladi oduzme diskreciono pravo da deli milostinju, umesto da penzije usklađuju dva puta godišnje, kao i da se ustanovi institut minimalne penzije - rekla je Rašković Ivić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE