Obrenovac, 19.09.2020

KOSOVO JE JEDINA TAČKA RAZILAŽENJA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 25.10.2018.
Brnabić na sastanku sa poslanikom Bundestaga

Foto:Tanjug/Sava Radovanović,Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je u razgovoru sa poslanikom nemačkog Bundestaga Peterom Bejerom da je izuzetno zadovoljna stalnim napretkom u jačanju bilateralnih odnosa i saradnji dve zemlje, pre svega u oblasti ekonomije.

Predsednica vlade naglasila je da porast nemačkih investicija i broj nemačkih kompanija, koje u Srbiji zapošljavaju oko 50.000 radnika, svedoče da reforme koje sprovodimo daju rezultate i ulivaju poverenje investitorima.

Kada je reč o reformama, Brnabić je navela da je Srbija posvećena jačanju vladavine prava, kao stubu napretka svake uređene i odgovorne države i osnovi za dalji ekonomski razvoj.

Ona je naglasila da je Srbija pri izmeni ustavnih amadmana poštovala sve procedure i usvojila preporuke Venecijanske komisije, kako bi promene bile urađene u skladu sa najboljom praksom i donele očekivane rezultate. Cilj je, kako je naglasila, da Srbija dobije nezavisno i odgovorno sudstvo, u najboljem interesu države i njenih građana.

Sagovornici su se saglasili da mediji imaju veoma važnu ulogu u sprovođenju reformi u Srbiji, a premijerka je izrazila očekivanje da će kontinuirani dijalog predstavnika Vlade Srbije i medijskih udruženja dovesti do usvajanja medijske strategije koja će u potpunosti urediti ovu oblast. Ona je zahvalila predstavnicima OEBS-a i Fondacije „Konrad Adenauer“ na podršci i pomoći pri izradi ovog važnog dokumenta.

Premijerka Brnabić ocenila je da je pitanje statusa Kosova i Metohije jedina tačka razilaženja u našim bilateralnim odnosima, a da je Srbija u potpunosti posvećena normalizaciji odnosa sa Prištinom i postizanju kompromisnog i održivog rešenja.

Poslanik nemačkog Bundestaga istakao je da Nemačka snažno podržava evrointegracije Srbije i poručio da Srbija u Nemačkoj ima pouzdanog partnera i podršku na putu ka Evropskoj uniji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE