Obrenovac, 03.04.2020

ŠIRI SE SRPSKA DIPLOMATSKA MREŽA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 25.12.2018.
Otvoren konzulat u Montani

Foto:Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova
U američkoj saveznoj državi Montani otvoren je konzulat Srbije koji obuhvata konzularno područje teritorije Montane i savezne države Vašington.

Konzulat je otvoren u prisustvu državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Srbije Nemanje Stevanovića i generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića, u Bozmanu, Montana.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Konzulat Srbije u Montani obuhvata konzularno područje teritorije savezne države Montane i savezne države Vašington, a na čelo konzulata postavljen je počasni konzul Ronald Barkl.

- Ronald Barkl je osnovao kompanije Jukaipa 1986. godine i poznat je kao jedan od najistaknutijih investitora u sektorima maloprodaje, distribucije, tehnologije, kao i u industriji zabave, sporta i ugostiteljstva - navodi se u saopštenju ministarstva.

Barkl je, dodaju, bio predsednik odbora i vlasnik kontrolnog dela akcija brojnih kompanija - Soho House, Golden State Foods, Dominick''s, Fred Meyer, Ralphs and Food4Less.

Iz Ministarstva navode da Barkl predsedava Barkl centrom za međunarodne odnose na Univerzitetu Kalifornije (UCLA) i poverenik je Karter centra, Nacionalne urbane lige, Zadužbine Frenk Lojd Rajta i AIDS projekta za Los Anđeles (APLA).

Osnivač je i predsedavajući fondaciji Ralphs/Food4Leš, kao i fondacije Fred Meyer.

Nosilac je brojnih priznanja i nagrada, uključujući nagradu "Mari Grin Mini Kirkland" ( Murray Green Meany Kirkland ) koju za doprinos zajednici dodeljuje Američka federacija rada i Kongres industrijskih organizacija AFL - CIO ), nagradu za ličnost godine Oblasne federacije rada u Los Anđelesu, nagradu "Džimi Stjuart" koju za ličnost godine dodeljuje Okružno udruženje izviđača u Los Anđelesu, kao i nagradu za posvećenost životu AIDS projekta za Los Anđeles.

Na ceremoniji svečanog otvaranja, državni sekretar Nemanja Stevanović je, u ime Ministarstva spoljnih poslova Srbije, pozdravio prisutne, ukazujući na značaj otvaranja Konzulata Republike Srbije u Montani.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE