Obrenovac, 06.07.2020

MATERIJAL ODBORNICIMA NIJE DOSTAVLJEN NA VREME


Izvor: Beta/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 26.02.2019.
Sednica Skupštine grada odložena za 4. mart

Foto:Depositphotos
Sednica Skupštine grada Beograda, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za 4. mart, zato što materijal za sednicu odbornicima nije dostavljen na vreme.

Šef odborničke grupe Aleksandra Šapića, Željko Ivanji kritikovao je za govornicom to što materijal odbornicima nije dostavljen na vreme, zbog čega, kako je rekao, ne mogu kvalitetno da raspravljaju o dnevnom redu.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević rekao je novinarima da su na njegov predlog odbornici Skupštine doneli odluku da se sednica odloži za sedam dana, a razlog je, kako je naveo, tehnička greška, odnosno činjenica da materijal o rebalansu budžeta nije dostavljen odbornicima po Poslovniku.

Kako je naveo, uvek se trudio da odbornici materijale dobiju na vreme, ali se ovog puta tehničkom greškom dogodilo da je on sednicu zakazao, a da je materijal o rebalans budžeta morao da ide na doradu, te je skupštini dostavljen u sredu, što je dva dana kraće nego što predviđa Poslovnik.

U tom je smislu rekao i da je na mestu primedba odborničke grupe Aleksandar Šapić koju je izneo Željko Ivanji, te dodao da svakako "ne želi da jedna proceduralna greška" ili njegova "popustljivost" na zahtev građana, a to je da se plan detaljne regulacije za područje Borča što pre nađe na dnevnom redu, pokvari utisak i atmosferu koja postoji u parlemantu.

On je zahvalio odbornicima što su prihvatili odlaganje sednice do sledećeg ponedeljka i pozvao odbornike opozicije, koji nisu prisustvovali jučerašnjoj sednici, da se vrate u skupštinske klupe, jer, kako je rekao, smatra da su institucije jedino mesto gde se u demokratskim društvima može razgovarati i diskutovati čak i onda kada nisu istog mišljenja.

"Dužnost svih nas je da se ponašamo odgovorno prema poslu koji nam je poveren. Verujem da će svima biti dovoljno sedam dodatnih dana da se upoznaju sa materijalom i da će sledeće nedelje da se pojave svi odbornici i da ćemo imati dobru raspravu, a ja sam uveren da će odluke koje budemo doneli sledeće nedelje biti od velikog značaja za građane Beograda", poručio je Nikodijević.

Inače, uoči početka jučerašnje sednice, predstavnici odborničke grupe Savez za Srbiju saopštili su novinarima, ispred zgrade gradskog parlamenta, odluku da će bojkotovati i naredne sednice Skpuštine grada. Odbornici Skupštine Beograda trebalo je da razmatraju izmene i dopune gradskog budžeta za ovu godinu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE