Obrenovac, 14.07.2020

ZELENO SVETLO


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 26.03.2019.
Odbor dao saglasnost na pravilnike o radu nezavisnih organa

Foto:Tanjug
Skupštinski Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu dao je saglasnost na pravilnike o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Agenciji za borbu protiv korupcije i kancelariji poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Po novom pravilniku Agencije za borbu protiv korupcije, predviđeno je 126 sistematizovanih radnih mesta i 162 zaposlena, rekao je na sednici direktor te agencije Dragan Sikimić.

Sikimić navodi da agencija trenutno, uz njega i zamenika direktora, ima 83 zaposlena i dodao da je popunjenost radnih mesta neadekvatna.

Poverenica Brankica Janković objasnila je da je razlog donošenja novog pravilnika o sistematizaciji zakonska obaveza svih nezavisnih organa kako bi se uskladili sa izmenama zakona o državnim službenicima.

Jankovićeva je istakla da je u novom pravilniku broj osnovnih i posebnih radnih jedinica ostao nepromenjen, a da je izvršena preraspodela izvršilačkih radnih mesta, racionalizacija jedinica, da je smanjen broj radnih mesta rukovodilaca i da su ti poslovi sistematizovani.

Kako je rekla, broj sistematizovanih izvršnih mesta je ostao nepromenjen – 60, a da je, pored nje, zaposleno 39 državnih službenika.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE