Obrenovac, 21.01.2019

Gra─Ĺani ocenili predsednika i Vladu Srbije


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 26.04.2018.
Prema istra┼żivanju NVO Institut za evropske poslove, u saradnji sa Ninamedijom, gra─Ĺani su najvi┼íu prose─Źnu ocenu dali predsedniku Aleksandru Vu─Źi─çu - 3,90

Foto:Tanjug/Dragan Kujund┼żi─ç


´╗┐

Rad Vlade Srbije ocenjen je prose─Źnom ocenom 3,43, pokazalo je to istra┼żivanje.

Prema rezultatima istra┼żivanja, u kome su ispitanici ocenjivali na skali od 1 do 5 rad predsednika Republike i Vlade Srbije, me─Ĺu gra─Ĺanima koji su dali najviše ocene politi─Źarima, gotovo polovina - 48,8 procenata - dala je predsedniku Srbije maksimalnu ocenu 5.

Ministar spoljnih poslova Ivica Da─Źi─ç dobio je ocenu 3,61, a na tre─çem mestu je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovi─ç sa ocenom 3,52, saopštio je Institut za evropske poslove.

Sledi premijerka Ana Brnabi─ç sa ocenom 3,49.

Ministarke gra─Ĺevinarstva, saobra─çaja i infrastrukture i evropskh integracija, Zorana Mihajlovi─ç i Jadranka Joksimovi─ç, izjedna─Źene su ocenama 3,24, sledi ministar odbrane Aleksandar Vulin sa 3,07, dok je ministarka pravde Nela Kuburovi─ç dobila ocenu 2,98.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin dobio je ocenu 1 od svakog petog gra─Ĺanina, a najmanje jedinica dobio je ministar spoljnih poslova Ivica Da─Źi─ç, 8,6 odsto, pokazuju rezultati istra┼żivanja, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, stariji gra─Ĺani su bili skloniji višim ocenama rada predsednika i ministara, dok su mla─Ĺi, od 18 do 29 godina, biti kriti─Źniji.

Istra┼żivanje javnog mnjenja o radu Vlade i predsednika Srbije je sprovedeno u periodu od 21. do 24. marta na reprezentativnom uzorku od 1201 ispitanika, precizira se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE