Obrenovac, 18.02.2019

PISAC, PREDSEDNIK ZVEZDE, VOĐA OPOZICIJE...


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 26.06.2018.
Da li znate gde su i šta sada rade bivši GRADONAČELNICI Beograda?

Foto:Beta/Dado Đilas
Beograd je početkom juna dobio novog gradonačelnika, 67. u istoriji srpske prestonice - dr Zorana Radojičića. Ali, šta rade i čime se bave njegovi prethodnici?

SINIŠA MALI

Doskorašnji gradonačelnik Siniša Mali, posle četiri i po godine provedene u Starom dvoru dobio je "prekomandu", pa je sada u Vladi Srbije na veoma odgovornoj funkciji ministra finansija. I već je obradovao penzionere, ali i zaposlene u javnom sektoru najavama o povišicama.

DRAGAN ĐILAS

U javnosti se u prethodnom periodu često pojavljivao i Dragan Đilas koji je predvodio Beograd od 2008. do 2013. godine.

Bivši gradonačelnik je prvo bio na čelu Košarkaškog saveza Srbije, da bi posle serije uspeha i osvojenih medalja napustio ovu funkciju i praktično postao vođa opozicije.

NEBOJŠA ČOVIĆ

Treći bivši gradonačelnik koji je često u medijima je Nebojša Čović. Pre nešto više od četiri godine na kratko se vratio u političke vode, kao član Privremenog organa Beograda, ali je i on najveći deo karijere proveo u svetu sporta. Prvo na čelu košarkaškog kluba FMP, a sada u Crvenoj zvezdi.

MILAN ST. PROTIĆ

Milan St. Protić (gradonačelnik 2000-2001), istoričar, diplomata i političar, posle kraćeg ambasadorskog staža u SAD se vratio u domovinu, a nedavno je "zagazio" i u književne vode objavljivanjem romana "Sinajsko jevanđelje.

ZORAN ALIMPIĆ

Konačno, najverniji Beogradu nekako je ostao Zoran Alimpić, svojevremeno vršilac dužnosti gradonačelnika, koji je skoro dve decenije bio gradski i(li) opštinski odbornik Demokratske stranke (često nepravedno zapostavljan). Važi za jednog od najboljih poznavalaca situacije u prestonici, a nije tajna da ga cene čak i njegovi politički konkurenti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE