´╗┐ SPECIJALNI TELEFONI ZA POSLANIKE

Obrenovac, 18.08.2018

SPECIJALNI TELEFONI ZA POSLANIKE


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 26.07.2018.
Skupština kupuje 170 novih aparata, a tek da vidite kakve OPCIJE MORAJU DA IMAJU

Foto:M.ŠURJANAC/RAS SRBIJA


´╗┐

Skupština Srbije kupuje 170 specijalnih VoIP telefona koji ─çe biti raspore─Ĺeni po stru─Źnim slu┼żbama i poslani─Źkim grupama. Tender je raspisan pre sedam dana, ali u dokumentaciji nije navedeno koliko ─çe novca za to biti izdvojeno.

Ipak, da bi u─Źestvovali u ovoj nabavci, ponu─Ĺa─Źi na tenderu mora─çe da ispune ─Źitav niz uslova. Kako piše u konkursnoj dokumentaciji, telefoni ─çe morati da imaju minimum ─Źetiri telefonske linije, kao i opciju pozivanja broja koriste─çi ime i razli─Źit zvuk zvona u zavisnosti od toga ko zove.

Insistira se i da telefoni imaju posebne LED tastere za uklju─Źivanje i isklju─Źivanje spikerfona i indikatora glasovnih poruka. Tako─Ĺe, aparati moraju da imaju i konferencijsku jedinicu koja omogu─çava audio konferencije sa tri u─Źesnika.

Konkursni uslovi propisuju mogu─çnost povezivanja sa ra─Źunarom, listu poslednjih poziva, u kojoj mo┼że biti memorisano najmanje po 60 propuštenih, pozvanih i odgovorenih poziva, imenik sa minimalno 100 zapisa, kao i poseban navigacioni taster za kretanje kroz meni.

"Blic" je zatra┼żio od parlamenta podatke o vrednosti ove javne nabavke, ali odgovor još nije stigao.

Kako funkcionišu VoIP telefoni?

Ovi specijalni telefoni omogu─çavaju korisnicima da u potpunosti zaobi─Ĺu tradicionalne telefonske kompanije, obavljaju─çi sve razgovore preko interneta. Tako─Ĺe, VoIP telefonski servisi zahtevaju da korisnik ima digitalnu pretplatni─Źku liniju.

Uprkos razlikama u tehnologiji koja se koristi za VoIP telefonske pozive, biranje brojeva, razgovor preko telefona i primanje telefonskih poziva je gotovo isto kao kada se radi o obi─Źnim telefonima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE