Obrenovac, 21.05.2019

SPECIJALNI TELEFONI ZA POSLANIKE


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 26.07.2018.
Skupština kupuje 170 novih aparata, a tek da vidite kakve OPCIJE MORAJU DA IMAJU

Foto:M.ŠURJANAC/RAS SRBIJA
Skupština Srbije kupuje 170 specijalnih VoIP telefona koji će biti raspoređeni po stručnim službama i poslaničkim grupama. Tender je raspisan pre sedam dana, ali u dokumentaciji nije navedeno koliko će novca za to biti izdvojeno.

Ipak, da bi učestvovali u ovoj nabavci, ponuđači na tenderu moraće da ispune čitav niz uslova. Kako piše u konkursnoj dokumentaciji, telefoni će morati da imaju minimum četiri telefonske linije, kao i opciju pozivanja broja koristeći ime i različit zvuk zvona u zavisnosti od toga ko zove.

Insistira se i da telefoni imaju posebne LED tastere za uključivanje i isključivanje spikerfona i indikatora glasovnih poruka. Takođe, aparati moraju da imaju i konferencijsku jedinicu koja omogućava audio konferencije sa tri učesnika.

Konkursni uslovi propisuju mogućnost povezivanja sa računarom, listu poslednjih poziva, u kojoj može biti memorisano najmanje po 60 propuštenih, pozvanih i odgovorenih poziva, imenik sa minimalno 100 zapisa, kao i poseban navigacioni taster za kretanje kroz meni.

"Blic" je zatražio od parlamenta podatke o vrednosti ove javne nabavke, ali odgovor još nije stigao.

Kako funkcionišu VoIP telefoni?

Ovi specijalni telefoni omogućavaju korisnicima da u potpunosti zaobiđu tradicionalne telefonske kompanije, obavljajući sve razgovore preko interneta. Takođe, VoIP telefonski servisi zahtevaju da korisnik ima digitalnu pretplatničku liniju.

Uprkos razlikama u tehnologiji koja se koristi za VoIP telefonske pozive, biranje brojeva, razgovor preko telefona i primanje telefonskih poziva je gotovo isto kao kada se radi o običnim telefonima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE