Obrenovac, 01.04.2020

NASTAVLJAJU SE ŠETNJE I ZAHTEVI


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 27.01.2019.
Održan osmi protest građana i dela opozicije 'Jedan od pet miliona'

Foto:Marko Jovanović
U Beogradu je sinoć održan osmi protest "Jedan od pet miliona - stop krvavim košuljama", nezadovoljnih građana i dela opozicije, a kao i svake subote počeo je u 18 sati okupljanjem građana na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Građanima se na početku obratila jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović, koja je rekla da su uz proteste stali advokati, njih više od sto, kao i više od 400 profesora, asistenata, docenata univerziteta u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu...

Okupljenima su se obratili i bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević i profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić.

Profesor Čedomir Čupić je poručio da je Aleksandar Vučić vladavinu prava pretvorio u vladavinu lične samovolje, Vladu u lični poslušnički servis, a parlament u glasačku mašinu koja ima zadatak da njegovu samovolju ozakoni.

Pozvao je sve one "koji pripadaj sferi znanja da se pridruže građanima i da svojim znanjima pomognu da se država uredi na demokratski način. moć znanja i moć savesti treba da se uključe i da ovu zemlju izvuku iz nedaća".

Posle govora okupljeni su krenuli u protestnu šetnju centrom grada. Od platoa ispred Filozofskog fakulteta, Vasinom ulicom, koja je potpuno blokirana građani su krenuli Svetogoskom ulicom ka Radio televiziji Srbije.

Organizatori su ispred zgrade Politike u Makedonskoj ulici, na ulazna vrata izlepili trakama "cenzurisano".

Potom su produžili ka zgradi RTS gde su takođe zalepili trake sa natpisom "cenzurisano". Sa zvučnika je ponovo emitovan poziv generalnom direktoru RTS Draganu Bujoševiću i glavnom i odgovornom uredniku Nenadu Lj. Stefanoviću da podnesu ostavke, jer su "javni servis pretvorili u partijski za svog gospodara Aleksandra Vučića".

Kolona je produžila Ulicom kneza Miloša ka Vladi Srbije, a čitavom trasom kojim se kreću okupljeni ulice su zatvorene za saobraćaj. Kada su stigli do Beograđnke, na raskrsnicu Kneza Miloša i Kralja Milana uzvikivali su ime novinarke Studija B Barbare Životić.

Inače, protesti se pod istom parolom održavaju u više gradova Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE