Obrenovac, 20.09.2020

ZAKAZANA NAREDNA SEDNICA SKUPŠTINE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 27.10.2018.
Poslanici ponovo u klupama u utorak u 10 sati

Foto:Marina Lopičić
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je danas Treću sednicu Drugog redovnog zasedanja za utorak, 30. oktobra, na kojoj će biti razmatrano više predloga zakona koje je podnela Vlada Srbije.

Na dnevnom redu biće predlozi zakona koje je podnela Vlada Srbije o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama, o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, o izmenama i dopunama Zakona o policiji, o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Poslanici će razmatrati i predloge zakona o izmenama i dopunama Zakona o detektivskoj delatnosti, o izmenama i dopunama Zakona o privatnom obezbeđenju, o dopuni Zakona o zaštiti od požara.

Na dnevnom redu su i Predlog zakona o kritičnoj infrastrukturi, Predlog zakona o ispitivanju, žigosanju i obeležavanju oružja, naprava i municije i Predlog zakona o dobrovoljnom vatrogastvu, koje je podnela Vlada.

Narodna skupština razmatraće i predloge zakona o izmeni Zakona o uređenju sudova, o izmenama Zakona o parničnom postupku, o zaštiti podataka o ličnosti, o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera, o besplatnoj pravnoj pomoći, o lobiranju, o dopuni Zakona o overavanju potpisa, rukopisa i prepisa.

Na dnevnom redu biće predlozi odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koje je podneo Visoki savet sudstva, kao i predlozi odluka o izboru zamenika javnog tužioca, koje je podnelo Državno veće tužilaca.

Na dnevnom redu su i predlozi odluka o prestanku funkcije predsednika Višeg suda u Beogradu, Prekršajnog suda u Nišu, Trećeg osnovnog suda u Beogradu, koje je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska radikalna stranka.

Sednica će biti održana u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, sa početkom u 10 časova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE