Obrenovac, 20.01.2022

VASKRŠNJE ČESTITKE DRŽAVNOG VRHA


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 28.04.2019.
Srpski zvaničnici poželeli nadu, blagostanje i bolje sutra

Foto:Printscreen
Članovi Vlade, gradonačelnik Beograda i predsednici republičke i Skupštine AP Vojvodine čestitali najveći hrišćanski praznik.

ANA BRNABIĆ: BRIGA O NAJBLIŽIMA I TOLERANCIJA

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je Vaskrs srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu i vernicima koji praznik slave po julijanskom kalendaru.

- Vaskrs je praznik vere, optimizma, ljubavi i praštanja, i u tom duhu svim građanima želim da sačuvaju unutrašnji mir i neguju toleranciju u našem društvu bogatom različitostima. Briga o najbližima, zajedništvo i uvažavanje treba da ostanu osnov i temelj našeg društva i države, koja će samo zajedničkim naporima biti podjednako dobro mesto za život svih građana.

MAJA GOJKOVIĆ: SNAGE I MUDROSTI ZA SVE IZAZOVE

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković čestitala je Vaskrs građanima koji praznik slave po julijanskom kalendaru.

- Svim građanima Srbije čestitam predstojeći najveći hrišćanski praznik u želji da Vaskrs donese duh sloge, solidarnosti i zajedništva i podari snagu i mudrost da kao snažno i jedinstveno društvo prebrodimo sve izazove koji su pred nama.

IVICA DAČIĆ: ZAJEDNO ZA DOBROBIT SRBIJE

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je Vaskrs srpskom patrijarhu Irineju i svim vernicima.

- Vaskrs slavimo s nadom u novi početak i s verom u bolje sutra, s verom u život. U godini kada slavimo osam vekova postojanja naše Srpske pravoslavne crkve i naše duhovnosti, moramo više nego ikad stati zajedno u odbrani nacionalnih interesa našeg naroda, bez obzira da li živi u otadžbini ili u rasejanju. Bez obzira na versko ili etničko poreklo, moramo zajednički raditi za dobrobit Srbije i svakog pojedinca u zemlji, zbog sadašnjih i budućih generacija - kaže se u čestitki.

SINIŠA MALI: MOTIV DA VERUJEMO U BOLJE SUTRA

Ministar finansija Siniša Mali uputio je čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju.

- Vaskrs svedoči o Hristovoj pobedi nad smrću, istovremeno nam dajući motiv da verujemo u bolje sutra, ali i obavezujući nas da naši napori prvenstveno budu usmereni ka ljubavi, pravdi i solidarnosti.

ZORANA MIHAJLOVIĆ: VASKRS SVIMA DA PODARI BLAGOSTANJE

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je Vaskrs patrijarhu SPC Irineju, sveštenstvu i svim građanima Srbije.

- Neka praznik Hristovog vaskrsenja u domove onih koji ga slave unese zdravlje, ljubav i radost, a kao društvo nas podseti na važnost solidarnosti, zajedništva i svih vrednosti koje kao narod i država baštinimo, a na kojima se zasniva i hrišćanska civilizacija. Neka Vaskrs, kao najveći hrišćanski praznik, svima podari mir i blagostanje. Hristos vaskrse!

JADRANKA JOKSIMOVIĆ: SVIMA ZDRAVLJE I BLAGOSTANJE

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović čestitala je Vaskrs građanima Srbije koji najveći hrišćanski praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru.

- Građanima želim da Vaskrs provedu sa porodicom, u miru, radosti i dobrom raspoloženju. Neka ovaj hrišćanski praznik - koji je simbol obnovljenog života, duhovnosti, snage i pravednosti, donese zdravlje, blagostanje, ličnu sreću i ukupni društveni i ekonomski napredak za sve građane Srbije.

ALEKSANDAR VULIN: MOLITIVA ZA ZDRAVLJE I DUHOVNU SNAGU

Ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Irineju, uz poruku da se moli Gospodu da mu podari zdravlje i duhovnu snagu da se i dalje očinski stara za naš narod. U čestitki koju je patrijarhu uputio u ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u svoje lično ime, Vulin je poručio:

- Čestitam Vam praznik Hristovog vaskrsenja. Želeći da u miru i radosti proslavite svetlo Hristovo vaskrsenje, pozdravljam Vas pobedonosnim pozdravom - Hristos vaskrese.

NELA KUBUROVIĆ: NADAHNUĆE ZA NEPROLAZNE VREDNOSTI

Neka nas vaskrsenje Hristovo, taj veličanstveni događaj koji je otkrio večitu radost svim naraštajima za sva vremena, nadahne i osnaži u nama neprolazne vrednosti Hristove nauke: mira, praštanja i ljubavi, kako bismo složno radili za dobrobit našeg naroda i vaskrs države Srbije - navodi se u čestitki ministarke pravde Nele Kuburović, koju je povodom Vaskrsa uputila patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu SPC i svim građanima Srbije koji taj praznik obeležavaju po julijanskom kalendaru.

Ona je poželela da građani praznik proslave u zdravlju, miru i sveopštem blagostanju, okruženi porodicom i prijateljima.

IGOR MIROVIĆ: RADOST I VERA U BOLJU BUDUĆNOST

Svim vernicima SPC čestitam praznik Hristovog vaskrsenja, uz želju da ovaj najveći hrišćanski praznik provedu u miru, slozi i ljubavi sa svojom porodicom i najbližima. Neka u ovim svetim prazničnim danima Vaskrs donese radost i veru u bolju budućnost, građenu na zajedništvu, razumevanju i toleranciji.

To je u čestitki koju je uputio patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru poželeo Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

IŠTVAN PASTOR: SRCA ISPUNJENA RADOŠĆU I NADOM

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor čestitao je Vaskrs svim građanima i sveštenstvu koji ovaj veliki hrišćanski praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru:

- Radosni dani najvećeg hrišćanskog praznika su vreme da sa svojim najbližima proslavimo ljubav i veru, da svoja srca ispunimo radošću i nadom. Želim da mir, zdravlje i radost ispune vaše domove, a toplina i ljubav vaša srca. Srećan Vaskrs, Hristos vaskrse!

ZORAN RADOJIČIĆ: PRAZNIK UZ LJUBAV I TOLERANCIJU

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić uputio je čestitku patrijarhu Irineju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima:

- U ime grada Beograda i svoje lično ime, srdačno vam čestitam najveći hrišćanski praznik vaskrsenja Hristovog. Praznik nad praznicima nas podseća na neprolazne vrednosti pravoslavne vere - ljubav, toleranciju, praštanje. Želim vam da predstojeće praznične dane proslavite s najdražima u zdravlju, miru i radosti. Hristos vaskrse!

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE