Obrenovac, 18.02.2019

I Tadić sve dalje od Đilasa


Izvor: Novosti.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 28.06.2018.
Iako dogovor o savezu za Srbiju još traje, ništa od jedne opozicione kolone

Foto:Printscreen
Formiranje opozicionog Saveza za Srbiju najverovatnije će biti završeno do septembra, ali je sada već gotovo izvesno da se u njemu neće okupiti čitava opozicija. Prema najnovijim informacijama, Dragan Đilas sve manje računa na Sašu Jankovića i Borisa Tadića, iako su vrata tog saveza za njih i dalje otvorena.

U Đilasovom savezu će se najverovatnije naći i DS, Narodna stranka Vuka Jeremića, Dveri, Zdrava Srbija Milana Stamatovića, Levica Srbije Borka Stefanovića... Pozicija DSS još nije izvesna, a Đilasov blok gaji rezervu prema njima zbog toga što u nekim opštinama sarađuju sa SNS.

Nakon poslednjih izjava Borisa Tadića, koji je rekao da smatra da bi opozicija trebalo da ide u dve kolone - proevropsku i antievropsku - šanse da se njegov SDS priključi ovoj koaliciji svedene su na minimum. Slično je i sa Pokretom slobodnih građana Saše Jankovića, koji je još ranije rekao da mu Đilasov predlog nije prihvatljiv.

U Tadićevom taboru u utorak, ipak, nisu bili isključivi kada je reč o saradnji sa Đilasom.

"Bilo bi neozbiljno i van normalne demokratske procedure donositi odluke takve vrste, na osnovu onoga što je izneto u medijima. Takve odluke se donose tek nakon neposrednih političkih razgovora, pa se potom obaveštava javnost", kaže funkcioner SDS Konstantin Samofalov.

Lider Levice Srbije Borko Stefanović kaže da se sastanci u okviru Saveza za Srbiju odvijaju svakodnevno.

"Dogovaraju se modaliteti saradnje, kako unutar Saveza, tako i kad je reč o opozicionim strankama koje budu ostale van ove grupacije. Trenutno usaglašavamo platformu sa kojom ćemo izaći pred birače", navodi Stefanović.

BEZ PREGLASAVANJA

Prema Stefanovićevim rečima, sve stranke koje to budu želele, biće i formalno osnivači Saveza, a dogovoreno je da neće biti rukovodećih funkcija u koaliciji. Svaka stranka imaće predstavnika u predsedništvu Saveza, neće biti preglasavanja i sve odluke trebalo bi da se donose konsenzusom. Osim predsedništva, Savez će imati i konferenciju koja će biti pandan Glavnom odboru.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE