Obrenovac, 22.05.2019

NASTAVIĆE SE...


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 29.05.2018.
Skupština Srbije danas nastavlja raspravu o predlogu da Siniša Mali bude ministar finansija

Foto:Thinkstock
Premijerka Ana Brnabić rekla je da je Malog predložila zato što je imao odlične rezultate u gradu Beogradu - prepolovio dug prestonice i napravio od nje stabinu lokalnu samoupravu i najveću investicionu destinaciju u ovom delu Evrope.

"Mali je pokazao da je timski igrač, da se ne plaši napornog rada, ali ni kritike, da ne odustaje zbog izmišljenih afera i teških odluka u interesu Beograđana i svih građana Srbije. Zbog njegovih uspeha i znanja verujem da je najbolji kandidat za novog ministra u vladi i zbog toga molim poslanike da mi u tome daju podršku", rekla je Brnabić. 

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će Siniša Mali kao budući ministar finansija imati dva izazova - da zadrži finansijsku disciplinu i ubrza rast BDP-a. 

Podršku Malom najavili su SNS, SPS, JS, SVM, SDPS, dok su poslanici opozicije rekli da neće podržati predlog Ane Brnabić ukazujući na afere koje se pripisuju Siniši Malom. 

Premijerka je odbacila je kao paušalne tvrdnje o navodnim aferama kandidata za ministra finanasija, a poslanica SNS Aleksandra Tomić upitala je “koji su to centri moći platili da se fabrikuju afere o Siniši Malom”, jer nijedna nije dokazana. 

Poslanica D JB Branka Stamenković rekla je da je nabavka novogodišnje jelke od 83.000 evra primer pogrešnog upravljanja javnim finanasijama i da je to razlog zašto Malom ne treba poveriti veće finanasije. 

Premijerka je odgovorila da sve ukrase koji se tiču Nove godine gleda kao investiciju. 

Navela je da Beograd imao više od miliona turista, te da umesto 67 hotela pre četiri godine, danas ih ima 104, dok ih je još u izgradnji, jer postoji potreba za tim, zbog sve većeg broja turista. 

Premijerka je odbacila navode da je jelka u Beogradu bila najskuplja na svetu i navela da u svim javnim nabavkama slične jelke koštaju slično ili malo skuplje, što je, kaže, proverljivo. 

Poslanica SRS Vjerica Radeta ponovila je da radikali neće glasati za Malog, ali da se nadaju da će on prihvatiti njihove sugestije. 

Jedna od njih, i prvi zadatak za Malog je, kako je rekla, da se konačno uradi predlog zakona o izvršenju budžeta i da se konačno vidi završni račun. 

"Da bismo mogli da vam verujemo da je stanje budžeta takvo kakvo nam se predstavlja, dok to ne vidimo, možete da pričate šta god hoćete", rekla je Radeta. 

Poslanik Zoran Živković rekao je da je Mali pravi kandidat za ministra finansija, jer je "pravi simbol vlasti, koja želi da vam priča bajke", tvrdeći i da je penzionerima oduzeto "više od tri milijarde evra" za četiri godine, kao i zaposlenima u zdravstvu, školstvu, vojsci, policiji, kulturi. 

On tvrdi i da nije tačno da su penzije vraćene na nivo iz 2014. jer nije precizno rečeno da se ukida "taj i taj" zakon. 

Poslanici SNS su najavili podršku Malom, navodeći da je uspešno vodio grad, da je preplovio dug grada, kao i da je tokom njegovog mandata smanjena nezaposlenost, uz smanjenje deficita. 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE