Obrenovac, 21.01.2019

Vulin: Beloruski migovi stižu krajem godine


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 30.04.2018.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je da će najkasnije do početka iduće godine iz Belorusije stići još četiri lovačka aviona Mig-29.

Foto:Tanjug/Ministarstvo odbrane
"Krajem ove ili početkom iduće godine bićemo bogatiji za četiri Miga-29, zahvaljujući sporazumu predsednika Vučića i Lukašenka. Baš kao što smo jači za šest migova zahvaljujući dogovoru predsednika Vučića i Putina", rekao je Vulin za list "Blic".

Vulin je rekao da ukupno 14 srpskih, ruskih i beloruskih Migova 29, koliko će Vojska Srbije tada imati, neće proći samo remont, nego i proces modernizacije, ali nije želeo da precizira koliko će to da košta. 

"Nije praksa da se javno govori o brojkama, ali ću vam reći da ćemo ukupnu nabavku, remont, modernizaciju, obuku pilota rezervne delove i naoružanje, platiti daleko manje nego što su tržišne cene i nego što slična nabavka košta Hrvatsku", rekao je Vulin. 

Govoreći o ranijim planovima da se nabave i protivavionski raketni sistemi za Vojsku Srbije, Vulin je rekao da svaka vojska nastoji da se ojača i da preostaje da se isto uradi i sa PVO. 

"Vrlo brzo očekujem uvođenje u naoružanje i blizu 40 različitih oružja, oruđa ili opreme iz domaće proizvodnje. 'Nora' (samohodna haubica) je među njima", rekao je Vulin.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE