Obrenovac, 31.05.2020

SKUPŠTINA IZGLASALA


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 30.05.2018.
Siniša Mali novi ministar finansija

Foto:Tanjug/Sava Radovanović
Skupština Srbije izglasala je juče Sinišu Malog za novog ministra finansija. 

Poslanici su glasali prozivkom, od 184 za je glasalo 154, protiv 30, udržanih nije bilo. 

Novi ministar finansija nakon glasanja položio je zakletvu pred poslanicima. 

"Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije", piše u tekstu zakletve koju je Mali pročitao u Skupštini Srbije.

Polaganju zakletve prisustvovala je premijerka Ana Brnabić i ministri Nebojša Stefanović, Rasim Ljajić, Branislav Nedimović, Nela Kuburović, Zorana Đorđević, Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović, Jadranka Joksimović, Vanja Udovičić, Zlatibor Lončar, Aleksandar Vulin.

Premijerka Ana Brnabić predložila je Malog za novog ministra finansija umesto Dušana Vujovića koji je 7. maja podneo ostavku iz ličnih razloga.

Inače, Siniša Mali rođen je 25. avgusta 1972. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Kao Ron Brown stipendista, magistrirao je 1999. godine na Washington University u St. Louis-u, SAD, smer finansije (Master of Business Administration diploma).

Magistrirao je i na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. U 2013. godini odbranio je doktorsku disertaciju na temu: „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – Teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji”, na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

U 2001. godini postavljen je za pomoćnika ministra za privatizaciju u Ministarstvu za privredu i privatizaciju Vlade Republike Srbije. Krajem 2001. prelazi u Agenciju za privatizaciju, na dužnost direktora Centra za tendersku privatizaciju. Na toj funkciji ostaje do kraja 2003. godine.

Početkom 2004. osnovao je svoju kompaniju, koja se bavi savetovanjem u oblasti kupovine i prodaje preduzeća, finansijskog restrukturiranja, konsolidacije poslovanja i savetovanja kompanija radi poboljšanja njihovih finansijskih performansi. Pre preuzimanja položaja pomoćnika ministra za privatizaciju, radio je u Credit Suisse First Boston u Njujorku u Mergers & Acquisitions group.

Pre toga proveo je četiri godine kao rukovodilac u jednoj od četiri najveće konsultantske firme na svetu od čega dve godine u Pragu i dve godine u Beogradu, gde je radio na poslovima privatizacije, kupovine i prodaje preduzeća, restrukturiranja i konsolidacije, poslovne analize, itd.

Do izbora za gradonačelnika obavljao je funkciju predsednika Privremenog organa grada Beograda i savetnika prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije za ekonomska pitanja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE