Obrenovac, 16.07.2020

ODRŽAN 17. PROTEST U BEOGRADU


Izvor: N1/Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 31.03.2019.
Za sledeću sedmicu najavljena šetnja do Pinka

Foto:Tanjug/Zoran Žestić
Protest "Jedan od pet miliona", koji je počeo na Platou ispred Filozofskog fakulteta, završen je ispred zgrade Vlade Srbije. Kod zgrade RTS-a čitan je "Dnevnik slobodne Srbije". Protest je završen najavom da će sledeće subote građani šetati od zgrade Vlade do televizije Pink.

Na "veliki marš" do Pinka građane je pozvao glumac i funkcioner Demokratske stranke Branislav Lečić.

On je rekao da ga je vlasnik televizije Pink Željko Mitrović pozvao da gostuje kako bi inicirali "Utisak nedelje" i da mu sada šalje odgovor: "Ne gostujem na Pinku, ali ću doći sa svima vama".

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" pozvali su građane da im se pridruže sledeće subote, na velikom studentskom maršu u 16 časova, iz Studentskog grada na Novom Beogradu, ka Vladi.

"Šetnju pokreću studenti, ali svi ljudi su dobrodošli", poručili su organizatori i dodali da se time slavi i Dan studenata, 4. april.

Okupljeni građani nosili su zastave Srbije i transparente među kojima su i "Filozofski - istorija", "Pošta - poštarima, stranke - političarima", "Ne trebaju nam PUPS-ovci, trebaju nam stručnjaci".

Potpisivana je peticija Vojnog sindikata Srbije, kojom se traži "poništavanje Vulinovih (ministar odbrane Aleksandar) nezakonitih akta". Među okupljenim građanima bili su i lider pokreta Dveri Boško Obradović i lider Narodne stranke Vuk Jeremić.

Protestna šetnja počela je nakon obraćanja istoričara Čedomira Antića, jednog od organizatora Miodraga Simovića i hapšenog studenta FPN-a Stefana Simića.

Građani su se sa platoa uputili Makedonskom ulicom, a kroz Svetogorsku i Takovsku ići će do zgrade Vlade Srbije.

Ispred RTS-a održan je performans "Dnevnik slobodne Srbije" u toku kog su govorili predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović i predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije Jovan Tamburić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE