Obrenovac, 21.03.2019

NEMAČKA DELEGACIJA U POSETI SRBIJI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 31.05.2018.
Brnabić: Sve bolja saradnja na političkom i ekonomskom nivou

Foto: Alo/Vladimir Marković
Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je juče sa direktorom Odbora nemačke privrede za istok Mihaelom Harmsom koji, zajedno sa delegacijom Odbora, boravi u poseti Srbiji.

Premijerka Brnabić istakla je da je zadovoljna činjenicom da političke odnose Srbije i Nemačke karakteriše sve intenzivnija saradnja, kako u političkom, tako i u ekonomskom smislu.

Ona je iskoristila priliku da još jednom zahvali Nemačkoj na partnerskom stavu prema Srbiji i čvrstoj podršci na njenom putu ka Evropskoj uniji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je objasnila da je važan zadatak Vlade Srbije unapređenje vladavine prava i pravnih okvira koji bi obezbedili što stabilnije uslove za poslovanje nemačkih i drugih stranih, ali i domaćih privrednika u našoj zemlji i izrazila zadovoljstvo što su nemački partneri prepoznali ove napore.

Mihael Harms predstavio je ciljeve Odbora i objasnio da je njegova glavna uloga zastupanje interesa nemačke privrede u zemljama istočne Evrope u kojima posluju domaće kompanije.

Istakao je da su ciljevi Odbora i intenziviranje ekonomskih odnosa, poboljšanje uslova trgovanja i investicija, kao i dalje obrazovanje mladih stručnjaka.

Harms je pohvalio reformske uspehe Vlade Srbije, ali i napore koje pruža u oblasti obrazovanja i stvaranja boljih uslova za mlade ljude u Srbiji.

Istakao je da ova organizacija može da pruži veliku pomoć kroz projekte u oblasti obrazovanja i umrežavanje mladih stručnjaka, koje nemačka privreda nudi zemljama Zapadnog Balkana.

Predsednica Vlade istakla je da je za državu veoma značajna podrška nemačkih kompanija kada je u pitanju školovanje i obuka mladih kadrova. Iskoristila je priliku da direktoru Odbora zahvali na pomoći koju ova organizacija pruža kroz program stipendiranja „Zoran Ðinđić“.

Premijerka Brnabić i predstavnici nemačkih kompanija, koje posluju u Srbiji, a koji su članovi ovog Odbora, iskoristili su priliku da razgovaraju i o mogućnostima unapređenja poslovanja u Srbiji i podršci vlade u konkretnim problemima ovih kompanija, navedeno je u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE