´╗┐ NEMA─îKA DELEGACIJA U POSETI SRBIJI

Obrenovac, 22.08.2018

NEMA─îKA DELEGACIJA U POSETI SRBIJI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 31.05.2018.
Brnabi─ç: Sve bolja saradnja na politi─Źkom i ekonomskom nivou

Foto: Alo/Vladimir Markovi─ç


´╗┐

Predsednica Vlade Ana Brnabi─ç razgovarala je ju─Źe sa direktorom Odbora nema─Źke privrede za istok Mihaelom Harmsom koji, zajedno sa delegacijom Odbora, boravi u poseti Srbiji.

Premijerka Brnabi─ç istakla je da je zadovoljna ─Źinjenicom da politi─Źke odnose Srbije i Nema─Źke karakteriše sve intenzivnija saradnja, kako u politi─Źkom, tako i u ekonomskom smislu.

Ona je iskoristila priliku da još jednom zahvali Nema─Źkoj na partnerskom stavu prema Srbiji i ─Źvrstoj podršci na njenom putu ka Evropskoj uniji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabi─ç je objasnila da je va┼żan zadatak Vlade Srbije unapre─Ĺenje vladavine prava i pravnih okvira koji bi obezbedili što stabilnije uslove za poslovanje nema─Źkih i drugih stranih, ali i doma─çih privrednika u našoj zemlji i izrazila zadovoljstvo što su nema─Źki partneri prepoznali ove napore.

Mihael Harms predstavio je ciljeve Odbora i objasnio da je njegova glavna uloga zastupanje interesa nema─Źke privrede u zemljama isto─Źne Evrope u kojima posluju doma─çe kompanije.

Istakao je da su ciljevi Odbora i intenziviranje ekonomskih odnosa, poboljšanje uslova trgovanja i investicija, kao i dalje obrazovanje mladih stru─Źnjaka.

Harms je pohvalio reformske uspehe Vlade Srbije, ali i napore koje pru┼ża u oblasti obrazovanja i stvaranja boljih uslova za mlade ljude u Srbiji.

Istakao je da ova organizacija mo┼że da pru┼żi veliku pomo─ç kroz projekte u oblasti obrazovanja i umre┼żavanje mladih stru─Źnjaka, koje nema─Źka privreda nudi zemljama Zapadnog Balkana.

Predsednica Vlade istakla je da je za dr┼żavu veoma zna─Źajna podrška nema─Źkih kompanija kada je u pitanju školovanje i obuka mladih kadrova. Iskoristila je priliku da direktoru Odbora zahvali na pomo─çi koju ova organizacija pru┼ża kroz program stipendiranja „Zoran Ðin─Ĺi─ç“.

Premijerka Brnabi─ç i predstavnici nema─Źkih kompanija, koje posluju u Srbiji, a koji su ─Źlanovi ovog Odbora, iskoristili su priliku da razgovaraju i o mogu─çnostima unapre─Ĺenja poslovanja u Srbiji i podršci vlade u konkretnim problemima ovih kompanija, navedeno je u saopštenju.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE