Obrenovac, 21.09.2020

AMANDMANI, MEDIJI, KOSOVO


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 31.08.2018.
O čemu je tačno pričala Brnabićeva sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji?

Foto:Tanjug
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da ministarstvo pravde i vlada Srbije posvećeno rade na završetku novog teksta ustavnih amandmana i usaglašavanju s preporukama Venecijanske komisije.

Brnabić je u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem izrazila uverenje da će tekst u najskorijem periodu biti završen i prosleđen na usvajanje Skupštini, saopštila je Vlada Srbije.

Premijerka je rekla da vlada i predstavnici medijskih udruženja rade na donošenju medijske strategije koja treba da garantuje sigurnost predstavnika medija i njihovo pravo na nesmetan rad.

Fabrici je rekao da je za Srbiju ključan napredak u oblasti reforme pravosuđa i vladavine prava, kao i sprovođenje svih obaveza u pregovaračkom procesu iz poglavlja 23 i 24.

Brnabić je rekla da je Srbija spremna za pronalaženje kompromisnog rešenja u pregovorima s Kosovom, ali da nije zadovoljna što Priština ne radi na implementiranju sporazuma, pre svega kada je u pitanju Zajednica srpskih opština.

Brnabić i Fabrici su najavili da će krajem nedelje za saobraćaj biti otvoren Žeželjev most u Novom Sadu, uz prisustvo komesara za proširenje Johanesa Hana. Evropska unija je izgradnju tog mosta uložila više od 30 miliona evra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE