Obrenovac, 16.01.2019

Akademik poziva na mir


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.04.2018.
Dosta je bilo ratova na Balkanu! Što dalje od strahota!

Foto:Aleksandar Jovanović
Poslednji događaji na Kosovu i Metohiji su duboko uznemirili građane Srbije i sve ljude najiskrenije željne da se na ovim prostorima Balkana ne poteže oružje i ne raspiruje mržnja, koja obično eskalira u rat, komentariše najnovije događaje u Kosovskoj Mitrovici akademik i dramski pisac Duško Kovačević.

"Ratovi, ratovanja i ratna stradanja svakom iole normalnom čoveku su najveći i najužasnji strah od koga se oduvek, a pogotovo danas, beži negde, bilo gde...Što dalje od strahota", kaže Kovačević. On ponavlja ono što je govorio i devedesetih.

"Ne ponovile se nikada više te godine. Svaki razgovor, makar on bio i loš, bolji je od dobrog rata. To se i sada mora ponavljati svakog dana i svakog časa, između ostalog i zato što u ratovima ne stradaju oni koji su ga izazvali, strada samo sirotinja, obični ljudi kojima je goli život sve što imaju. I nemojmo im oduzimati i to malo sirotinje", kaže Kovačević.

Ratna stradanja su nešto što je obeležilo 20. vek u Srba.

"Ako je neko zaboravio: u 20. veku smo imali šest ratova, tri balkanska, dva svetska i jedno bombardovanje kao čašćavanje za ispraćaj 20. veka i drugog milenijuma", ironično podseća akademik.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE