Obrenovac, 21.03.2019

IAKO JE BEOGRAD SPREMAN DA RAZGOVARA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.06.2018.
Đurić: Nema najava o nastavku dijaloga

Foto:Alo!/Ana Paunković
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da nema najava o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, a da je Beograd spreman da razgovara, ali na ozbiljan način.

Ako bude najava, kaže Ðurić, bićemo spremni da razgovaramo, ali na ozbiljan način i sa ljudima koji su spremni da sprovode sporazume.

"A ne sa onima koji se javno rugaju svakom obliku dogovaranja i sporazumima koje su sami postigli", rekao je Ðurić novinarima.

On je na konferenciji za novinare istakao da je Beograd uveren da je neophodno tražiti i naći kompromis po pitanju KiM.

"Naša pružena ruka je predočena domaćoj i međunarodnoj javnosti, jer smatramo da je u našem interesu da se, pre svega, očuva mir i stabilnost, da bismo mogli da nastavimo sa podrškom srpskom narodu na KiM", naveo je Ðurić.

Čini se, kaže, da u Prištini, nakon niza izjava najviših zvaničnika koji govore o tome da ne žele da primenjuju sporazume i da nije potreban kompromis, smatraju da to nije tako i da nije potreban kompromis.

Siguran je, dodaje, da niko od njih ne bi tako nešto govorio da nema podršku snažnog dela međunarodne zajednice.

"Ne bi se nikad Avni Arifi usudio da odbije poziv EU da se sastanemo u Briselu i razgovaramo o Zajednici srpskih opština da za tako nešto nema implicitnu ili eksplicitnu saglasnost dela međunarodne zajednice", rekao je Ðurić.

On je pozvao na poštovanje i primenu sporazuma o ZSO, jer je to jedini put da se vratimo ozbiljnom dogovoru i postizanju napretka u odnosima.

"Kampanja nasilja, sa ovakvim izjavama, pokazuje da druga strana ne želi budućnost ni normalne odnose, već da žive u jednom vremenu koje je možda za njih donelo najviše profita", rekao je Ðurić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE