Obrenovac, 16.07.2020

ODNOSI NA NAJVIŠEM MOGUĆEM NIVOU


Izvor: RTS,Lokalne novine | Obrenovac, 01.07.2019.
Đorđević: Srbija i Rusija uvek bile i ostaće prijateljske

Foto:Printscreen
Srbija i Rusija su oduvek bile prijateljske zemlje i odnosi između njih danas su na najvišem mogućem nivou, istakao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević na Regionalnom forumu inostranih diplomaca Rusije, kao počasni doktor nauka moskovskog univerziteta.

"Srbija može otvoreno da kaže da je Rusija njen prijatelj. Unapređenje odnosa sa Ruskom Federacijom jedna je od glavnih ciljeva za koji sam se lično zalagao kao ministar odbrane, a i danas se zalažem kao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja", rekao je Zoran Đorđević.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna naglasio je da se razmenom iskustava sa Rusijom u oblasti zaštite osoba sa invaliditetom, u oblasti zaštite ratnih vojnih memorijala i zalaganjem za unapređenje odnosa sa boračkim udruženjima, dodatno razvijaju bilateralni odnosi naše dve prijateljske zemlje.

Titula počasnog doktora moskovskog univerziteta, koju je Đorđević dobio kao prvi ministar u Vladi Republike Srbije i drugi srpski političar nakon predsednika Aleksandra Vučića, dala mu je dodatni podstrek, ali i veliku obavezu da se još više zalaže za čuvanje prijateljskih odnosa sa Rusijom, ističe Zoran Đorđević i dodaje da prostora za unapređenje odnosa sa Rusijom uvek ima, posebno u oblasti obrazovanja i kuluture.

"Potpisivanjem Memoranduma o saradnji sa Ruskim državnim socijalnim univerzitetom, a predlog za to je već poslat rektorki, omogući će se našim studentima, koji studiraju sociologiju i bave se oblašću socijalne zaštite da postidplomske studije pohađaju u Moskvi, što će im sigurno značiti u daljoj karijeri", ističe Đorđević.

Ministar kaže da mu mu je posebno drago što je od ove godine manifestacija Besmrtni puk, na inicijativu Ministarstva, postala događaj od državne važnosti, koji će se obeležavati na isti dan i u Srbiji i Rusiji.

Takođe, ono što svedoči o negovanju srpsko-ruskog prijateljstva i činjenici da je Rusija Srbiji pružila podršku kada je bilo najteže, Đorđević navodi renoviriranje Groblja oslobodilaca Beograda koje će uskoro postati simbol koji će svetleti u bojama trobojke - srpske i ruske zastave.

Takođe, kao jedan od dokaza da Srbija neguje prijateljske odnose sa Rusijom i da nikada ne zaboravlja podršku koju joj je Rusija pružila kada je bilo najteže, naveo je da će i Groblje oslobodilaca Beograda imati poseban i novi izgled, odnosno da će uskoro postojati simbol koji će svetleti u bojama trobojke - srpske i ruske zastave.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE