Obrenovac, 21.03.2019

Vučić: Biće povećanja plata, a posebno me brine situacija na Kosovu


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 02.06.2018.
Govoreći o Zakonu o privremenom umanjenju penzija, Vučić je kazao da 'bez sumnje sledi ukidanje tog zakona'

Foto:MARINA LOPIČIĆ
Predsednik Srbije Aleksandar Vučićkazao je da će pre kraja godine plate biti povećane do 500 evra.

"Pre kraja godine imaćemo značajno povećaje plata. Danas je plata između 420 i 425 evra. One će se približavati blizu 500 evra", kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

On je dodao da Srbija u prvom kvartalu ima 4,6 odsto rasta, u aprilu 4,3 odsto.

"Završili smo maj mesec sa 8,4 milijarde dinara suficita, a predviđeno je bilo 37,6 milijardi deficita", kazao je Vučić.

Govoreći o Zakonu o privremenom umanjenju penzija, Vučić je kazao da "bez sumnje sledi ukidanje tog zakona".

"Rezultati u drugom i trećem kvartal će biti bolji. Biće ukinut Zakon o privremenom umanjenju penzija. Nema nikakve dileme, uskoro ide ukidanje", izjavio je on.

On je dodao da odluke o penzionerima donosi država Srbija, a ne neko drugi.

Takođe, rekao je da je veoma zabrinut poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji.

"Plašim se da su rešili da uz nečiju prećutnu podršku, ne samo da unesu nemir i strah u Srbe, posebno Srbe povratnike južno od Ibra, već da i onim što su radili sa Markom Đurićem i sa nesprovođenjem istrage o ubistvu Olivera Ivanovića unesu dodatan strah na sever Kosova", kazao je Vučić.

On je rekao da se "plaši da će u jednom trenutku preduzeti i neke druge mere" i zamolio "ljude u međunarodnoj zajednici" da vode računa o tome.

Predsednik Srbije je dodao da zna kako je sve to funkcionisalo do 2003. godine na Kosovu i Metohiji.

"Tada smo imali usaglašenu priču, standardi pre statusa, a oni ni tada nisu postojali kao ni danas. Klik i okidač za davanje nekakve nezavisnosti kosovskoj autonomiji su bili nemiri i neredi 2004. kada Albanci preuzimaju stvar u svoje ruke i uvek uz direktnu podršku pojedinih zapadnih zemalja", istakao je on.

Upitan kako međunarodna zajendica reaguje na sva dešavanja na Kosovu i Metohiji, Vučić je kazao da "oni sve vreme pričaju o sporazumu koji ne postoji".

"Šta će da kaže međunarodna zajednica, sede i gledaju u mene i spuste glavu. Oni sve vreme pričaju o sprazumu koji ne postoji, ne znaju šta da rade sa sobom", kazao je on.

On je dodao da su izjave predstavnika sa Kosova "zastrašujuće" jer oni u lice kažu celoj Evropi i svetu da ih ne interesuje ZSO.

"Njih ne interesuje Briselski sporazum", dodao je Vučić.

Komentarišu održavanje festivala "Mirdita dobar dan" u Beogradu, Vučić je kazao da je time "Srbija pokazala razliku, kojom građani Srbije treba da se ponose".

"Srbija je postala normalna i pristojna zemlja, treba da se dičimo demokratskim kapacitetima Srbije", ocenio je predsednik.

On je dodao da je održavanje tog festivala pogodilo mnoge građane Srbije i da je imao mnoge političke rasprave po tom pitanju.

"Mi se ponosimo jer imamo tu vrstu demokratskog kapaciteta. Naša policija je na normalan način zaustavila ljude", kazao je Vučić.

U vezi sa rešenjem statusa Kosova i Metohije "niko neće ništa kriti" od građana Srbije, kao i da je referendum jedan od mogućih načina izjašnjavanja građana o tom pitanju. 

"Od ljudi niko neće da krije ništa, kada budemo imali nešto sa čim budemo mogli da izađemo pred ljude, izaći ćemo pred narod a jedan od načina je i referendum. Ako budete želeli da menjate Ustav, moraćete da idete na referendum", kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Upitan ko će biti kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda, Vučić je rekao da će odluku o tome doneti beogradski odbor SNS-a.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE