Obrenovac, 09.07.2020

Brnabić i Han: Neophodno sačuvati stabilnost regiona


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 02.09.2018.
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom

Foto:Tanjug/Kabinet predsednice Vlade Srbije/Slobodan Miljević
Oni su razgovarali o neophodnosti da se sačuva regionalna stabilnost, a složili su se i da se sva bilateralna pitanja sa susedima moraju rešavati dijalogom. Istovremeno mora da se razvija ekonomska saradnja, kao zajednička osnova za napredak svih zemalja u regionu, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

Kada je u pitanju dijalog sa Prištinom, komesar Han se osvrnuo na neformalni ministarski sastanak u Beču i ponovio da svaki dogovor mora da doprinese miru i stabilnosti Zapadnog Balkana.

Brnabić je naglasila spremnost Beograda za nastavak dijaloga, ali i neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština, kao neispunjene obaveze Prištine u okviru Briselskog sporazuma.

Han je u Srbiju stigao povodom svečanog otvaranja Žeželjevog mosta u Novom Sadu, u čiju je izgradnju Evropska unija uložila više od 30 miliona evra.

Premijerka je zahvalila evropskom komesaru na finansijskoj pomoći uloženoj za obnovu mosta.

Takođe ga je obavestila o istraživanju Ministarstva za evropske integracije, prema kojem 55 posto građana Srbije podržava učlanjenje Srbije u Evropsku uniju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE