´╗┐ PONOVO NE

Obrenovac, 22.08.2018

PONOVO NE


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 03.05.2018.
MUP: SRS ponovo uru─Źeno re┼íenje o zabrani skupa u Hrtkovcima

Foto:Printscreen


´╗┐

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je ju─Źe da je Srpskoj radikalnoj stranci ponovo uru─Źeno rešenje kojim se zabranjuje njihov skup u Hrkovcima 6. maja.

"Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova postupila je u skladu sa presudom Upravnog suda kojom se zaklju─Źuje da je Uprava policije, kao drugostepeni organ u odlu─Źivanju da se zabrani skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima, bila u obavezi da poništi prvostepeno rešenje o zabrani, jer je prijava skupa bila nepotpuna", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Upravni sud nepotpunu prijavu obrazlo┼żio ─Źinjenicom da je nju potpisao predsednik sremskog Okru┼żnog odbora SRS-a, iako se u prijavi navodi da Srpska radikalna stranka organizuje skup, a po mišljenju tog suda to lice ne mo┼że biti organizator.

Uprava policije je postupaju─çi po presudi poništila prvostepeno rešenje kojim se ne dozvoljava skup SRS-a vratila predmet na ponovno odlu─Źivanje uzimaju─çi u obzir pravno tuma─Źenje Upravnog suda koje je navedeno u presudi.

"Organizatoru je nalo┼żeno otklanjanje nedostataka iz prijave, što su oni i u─Źinili. Nakon dopune prijave organizatoru je jutros ponovo uru─Źeno rešenje kojim se zabranjuje skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima", navodi se u saopštenju MUP-a.

SRS je ranije saopštio da je Odeljenje Upravnog suda u Novom Sadu 30. aprila poništilo rešenje MUP-a o zabrani okupljanja Srpske radikalne stranke u nedelju, 6. maja u Hrtkovcima i da nakon te presude više ne postoji nijedan pravno valjan razlog za zabranu tog skupa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE