´╗┐ VULIN SE SASTAO SA GENERALOM LEONTARISOM

Obrenovac, 21.08.2018

VULIN SE SASTAO SA GENERALOM LEONTARISOM


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 05.06.2018.
Za Kipar i Srbiju vojska Kosova neprihvatljiva

Foto:Alo/Ognjen Radošević


´╗┐

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i komandant kiparske Nacionalne garde general Ilijas Leontaris ju─Źe su, tokom razgovora u Beogradu, posebno naglasili zna─Źaj anga┼żovanja pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnoj operaciji UNFICYP u Republici Kipar.

Tokom njihovog susreta u Maloj ratnoj sali Starog generalštaba, izra┼żeno je i o─Źekivanje da ─çe zajedni─Źko anga┼żovanje u borbenoj grupi EU HELBROC omogu─çiti intenziviranje saradnje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je, kako se navodi, istakao da su politi─Źki odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski, neoptere─çeni otvorenim pitanjima i zasnovani na me─Ĺusobnom uva┼żavanju i saradnji.

On je, tokom razgovora, izrazio zahvalnost Republici Kipar na kontinuiranoj podršci u o─Źuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji.

Ministar odbrane je, tako─Ĺe, istakao da Srbija podr┼żava iznala┼żenje sveobuhvatnog rešenja kiparskog pitanja, u skladu sa relevantnim rezolucijama Ujedinjenih nacija.

Sagovornici su se, tokom razgovora, slo┼żili u oceni da je formiranje vojske Kosova neprihvatljivo, isti─Źe se u saopštenju.

Pre sastanka sa ministrom Vulinom, general Leontaris razgovarao je i sa na─Źelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovi─çem.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE