Obrenovac, 22.05.2019

VULIN SE SASTAO SA GENERALOM LEONTARISOM


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 05.06.2018.
Za Kipar i Srbiju vojska Kosova neprihvatljiva

Foto:Alo/Ognjen Radošević
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i komandant kiparske Nacionalne garde general Ilijas Leontaris juče su, tokom razgovora u Beogradu, posebno naglasili značaj angažovanja pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnoj operaciji UNFICYP u Republici Kipar.

Tokom njihovog susreta u Maloj ratnoj sali Starog generalštaba, izraženo je i očekivanje da će zajedničko angažovanje u borbenoj grupi EU HELBROC omogućiti intenziviranje saradnje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je, kako se navodi, istakao da su politički odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski, neopterećeni otvorenim pitanjima i zasnovani na međusobnom uvažavanju i saradnji.

On je, tokom razgovora, izrazio zahvalnost Republici Kipar na kontinuiranoj podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji.

Ministar odbrane je, takođe, istakao da Srbija podržava iznalaženje sveobuhvatnog rešenja kiparskog pitanja, u skladu sa relevantnim rezolucijama Ujedinjenih nacija.

Sagovornici su se, tokom razgovora, složili u oceni da je formiranje vojske Kosova neprihvatljivo, ističe se u saopštenju.

Pre sastanka sa ministrom Vulinom, general Leontaris razgovarao je i sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE