Obrenovac, 18.02.2019

'Tramp bi mogao da dođe u Srbiju uskoro'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 05.07.2018.
Američki predsednik Donald Tramp mogao bi da poseti Srbiju najranije do kraja godine ili na proleće naredne, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić

Foto:Tanjug/Dimitrije Goll
"Organizacija ovakve posete jeste ozbiljan posao na kojem se radi po nekoliko meseci. Uzimajući sve u obzir, Tramp bi najranije krajem godine mogao da dođe u Srbiju ili na proleće", kaže Dačić za "Srpski telegraf"

Dodaje da bi ova poseta bila od izuzetnog značaja za Beograd. 

"Srbija vodi ozbiljnu bitku za Kosmet, nama je susret sa Trampom od izuzetne važnosti jer želimo da Vašington sasluša i uvaži naše stavove. Pitanje južne srpske pokrajine jeste centralna tema o kojoj bi se razgovaralo tokom te posete, ali sigurno nije jedina", kaže Dačić. 

Prema njegovim rečima, dolazak američkog predsednika bi imao i ekonomski aspekt, koji bi znčio više američkih investicija. 

Pozivajući se na informacije iz izvora bliskih američkoj administraciji, Telegraf piše da se uveliko priprema teren za ovu posetu. 

Izvor lista navodi da se "američka adminitracija ozbiljno bavi pripremama ove posete i da se već rade istraživanja da li bi i koliko dolazak predsednika Trampa podigao rejting Amerike u Srbiji".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE