Obrenovac, 16.07.2020

BRITANIJA ĆE NASTAVITI DA PODRŽAVA SRBIJU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 05.07.2019.
Britanski ambasador Kif u oproštajnoj poseti kod ministarke Mihajlović

Foto:Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade/M.Mirčetić
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, primila je juče u oproštajnu posetu ambasadora Velike Britanije u Srbiji, Denisa Kifa, i tom prilikom mu zahvalila na podršci i pomoći u sprovođenju reformi i realizaciji važnih projekata za našu zemlju.

Na sastanku je bilo reči i o rešavanju pitanja Kosova i Metohije, te da je neophodno ukinuti takse koje je Priština uvela i nastaviti dijalog.

"Podrška koju ste nam pružali sve ove godine od velikog je značaja za naš razvoj, posebno kada govorimo o reformama koje smo sproveli u oblasti elektronskih građevinskih dozvola, katastru i poboljšanju uslova poslovanja u Srbiji, ali i novim infrastrukturnim projektima koje pokrećemo, pre svega izgradnji Moravskog koridora", rekla je Mihajlović, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kif je istakao zadovoljstvo zbog saradnje sa Mihajlović, rekavši da su za ovih pet godina bilateralni odnosi između dve zemlje napredovali i da je sve više prostora za saradnju.

"Zadovoljstvo je bilo raditi sa vama. Pokrenuli smo mnogo važnih stvari. Nastavićemo da podržavamo Srbiju i u oblasti rodne ravnopravnosti, poseta lorda Ahmada bila je veoma uspešna i očekujemo vas na samitu u Londonu, povodom teme seksualnog nasilja u konfliktima. Takođe, imate našu podršku kada su povezivanje Zapadnog Balkana i konektiviti agenda u pitanju", rekao je Kif.

Ambasador Velike Britanije posebno je čestitao potpredsednici Vlade završetak Koridora 10 i dodao da iz Srbije odlazi sa osećanjem da je dosta toga dobrog urađeno za pet godina.

Potpredsednica Vlade poklonila je ambasadoru Kifu tradicionalne srpske proizvode koje su izradile naše žene sa sela, u okviru inicijative "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima", koju zajedno sprovode Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, NALED i Etno-mreža.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE