Obrenovac, 27.01.2020

SASTANAK VUČIĆA I STOLTENBERGA U PONEDELJAK


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 07.10.2018.
Predsednik Srbije i generalni sekretar NATO razgovaraće o saradnji između naše zemlje i te vojne alijanse

Foto:Printscreen
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg razgovaraće u ponedeljak u Beogradu o saradnji Srbije i te vojne alijanse.

Glavne teme razgovora biće razvoj odnosa Srbije i NATO, a biće reči i o prioritetima NATO na Zapadnom Balkanu, budućnosti misije Kfor na Kosovu i doprinosu alijanse procesu modernizacije Vojske Srbije.

Biće razmotreno i u kojim oblastima postoji potencijal za veću saradnju i koje su praktične koristi za građane Srbije i regiona, naveo je u saopštenju organizator sastanka Beogradski bezbednosni forum (BSF).

Vučić i Stoltenberg razgovaraće o tome šta Srbija očekuje da postigne kroz saradnju sa NATO, koji su prioriteti te saradnje i kako može da se promeni dominantno negativna percepcija alijanse u srpskom javnom mnjenju, navodi BSF.

NATO je ranije saopštio da će Stoltenberg boraviti u Beogradu od 6. do 8. oktobra i da će tada imati susrete s Vučićem i premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Stoltenberg i Vučić će 8. oktobra prisustvovati otvaranju vežbe spasavanja u vanrednim situacijama "Srbija 2018", čiji su koorganizatori Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Evroatlantski koordinacioni centar za vanredne situacije (EADRCC), specijalizovana agencija NATO.

Generalni sekretar NATO ranije je izjavio da će to biti najveća vežba spasavanja u vanrednim situacijama sa 40 učesnika, prva takva vežba u Srbiji koja odražava snažno i visoko cenjeno partnerstvo Srbije i NATO.

Kako je NATO saopštio, generalni sekretar alijanse u ponedeljak će održati govor na konferenciji u organizaciji BSF, a sastaće se i sa studentima Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Dijalog Vučića i Stoltenberga u beogradskom hotelu Hajat u ponedeljak 8. oktobra organizuju osnivači BSF - Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE), Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Evropski pokret u Srbiji, a moderator će biti predsednica BFPE Sonja Liht.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE