Obrenovac, 22.05.2019

JOŠ NE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 08.06.2018.
Vlada: Nije formirana radna grupa za medijsku strategiju

Foto:Tanjug/Vlada Republike Srbije
Na radnom sastanku premijerke Ane Brnabić sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja nije formirana radna grupa za izradu medijske strategije.

To je potvrdila Vlada Srbije u novom saopštenju.

U ranijem saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima navedeno je da je "za predsednika radne grupe izabran Dejan Stojanović, kao predstavnik Ministarstva kulture i informisanja".

Na to su odmah reagovali Nezavisno društvo novinara Srbije i NDNV, navodeći da na sastanku nije formirana radna grupa, niti je biran predsednik. 

Vlada je, zatim, saopštila da u njenom prvom saopštenju, "nigde ne piše da je formirana radna grupa za izradu strategije". 

Kako se ukazuje, na sastanku se "razgovaralo o sastavu radne grupe za izradu medijske strategije i načinu rada", kao i da do narednog sastanka "medijska i novinarska udruženja treba da dostave predlog članova radne grupe, kako bi ona što pre počela sa radom". 

U novom saopštenju se ne pominje ime Dejana Stojanovića, ali se podseća da je u prethodnom najavljeno da će naredni sastanak biti održan u ponedeljak, 18. juna. 

"Do tada medijska i novinarska udruženja treba da pošalju predloge za članove u radnoj grupi i Koordinacionom telu za saradnju s medijima, što, za one koji saopštenje pažljivo čitaju, znači da radna grupa tek treba da bude formirana pošto se medijska udruženja dogovore i pošalju svoje predloge", dodaju iz vladine Kancelarije. 

Kako se ukazuje, s obzirom na to da je reč o važnom dokumentu za razvoj medijske scene u Srbiji, cilj je da u izradi učestvuju sva relevantna medijska udruženja, kako bi proces bio inkluzivan i kako bi se zajedno došlo do najboljih rešenja u interesu javnosti. 

Izrada medijske strategije, ističe se, važan je deo širih reformi koje Vlada Srbije sprovodi. 

"Vlada je odlučna da, uprkos početnim neslaganjima i različitim tumačenjima koja su proistekla sa današnjeg sastanka, medijska strategija bude usvojena, jer je to važan korak u osnaživanju medija i društva u celini. Vlada Srbije ostaje posvećena tome da proces izrade medijske strategije bude inkluzivan i to je ključni razlog zbog koga su učesnici sastanka pozvani da daju svoje predloge za članove oba tela do narednog sastanka, kako je i navedeno u saopštenju Vlade Srbije", ističe se u saopštenju. 

Važno je da svi zajedno radimo na ovome, jer nam je zajednički cilj da naše društvo dobije dokument koji će biti razvojni i iz koga će dalje moći da se razvija medijsko tržište u Srbiji i to uz poštovanje principa ravnopravnosti, transparentnosti i inkluzivnosti, poručuju iz vladine Kancelarije za saradnju s medijima. 

Sastanku su prisustvovali i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i predstavnici tog ministarstva, savetnica predsednika Republike Srbije za medije Suzana Vasiljević i savetnica predsednice Vlade za medije Jelena Kovačević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE