Obrenovac, 15.02.2019

CRTA, Cesid i Jukom: GIK ne dozvoljava pra─çenje sednica


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 09.02.2018.
Nekoliko organizacija saop┼ítilo da Gradska izborna komisija vi┼íe od 20 dana nije omogu─çila doma─çim posmatra─Źima da prisustvom na sednicama GIK i prate rad

Foto:Printscreen


´╗┐

Reagovale su organizacije CRTA, Centar za slobodne izbore i demokratiju i Komitet pravnika za ljudska prava.

GIK je 17. januara konstatovala da su organizacije CRTA i Cesid ispunile uslove za doma─çe posmatra─Źe, dok, kako se navodi u saopštenju, prijavu Jukoma i Gra─Ĺana na stra┼żi za posmatranje rada izbornih organa GIK ni posle više nedelja nije uvrstio na dnevni red sednice.

"Organizacije CRTA, Cesid i Jukom pozivaju Gradsku izbornu komisiju da poštuje Uputstvo za sprovo─Ĺenje izbora za odbornike Skupštine grada Beograda i da u najkra─çem roku omogu─çi doma─çim posmatra─Źima prisustvo sednicama ovog organa radi pra─çanja njegovog rada", navodi se u zajedni─Źkom saopštenju tri organizacije.

Kako se navodi GIK je od 14. januara do danas odr┼żala 16 sednica i doma─çi posmatra─Źi nisu bili u mogu─çnosti da prate ni jednu od njih. Onemogu─çavanjem doma─çih posmatra─Źa da prate rad izborne administracije ozbiljno se narušava transparentnost izbornog procesa", ocenile su organizacije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE