´╗┐ Beogradu i Pri┼ítini upu─çeno otvoreno pismo 17 NVO

Obrenovac, 18.08.2018

Beogradu i Prištini upućeno otvoreno pismo 17 NVO


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 09.08.2018.
Prvi put da dogovor bude izme─Ĺu Srba i Albanaca, a ne nametnut od tre─çe strane

Foto:Pixabay


´╗┐

Grupa nevladinih organizacija sa Kosova i Metohije pozvala je Beograd i Prištinu da nastave dijalog u cilju pronala┼żenja realnog, odr┼żivog i kompromisnog rešenja koje bi moglo prvi put da bude dogovor Srba i Albanaca, a ne nametnuti dogovor tre─çe strane koji se više puta pokazao nefunkcionalnim.

U otvorenom pismu zvani─Źnom Beogradu i zvani─Źnoj Prištini te nevladine organizacije se pozivaju na odgovornost koju, kako navode, imaju prema gra─Ĺanima sa kojima su u prethodnim godinama naporno radili da naše društvo u─Źine boljim, te poru─Źju da "u ovom istorijski va┼żnom trenutku ne ┼żele da ostanu nemi i po strani dok se vode ozbiljni razgovori o ┼żivotima svih nas".

Zabrinuti zbog oštrih izjava pojedinih javnih li─Źnosti, ove NVO zahtevaju da se proces pregovora odvija u miru i bez napetosti koje bi ugrozile bilo koga, uzimaju─çi u obzir sve ideje bez izuzetka, jer, kako ka┼żu, kompromis tra┼żi kreativnost svih, a ne isklju─Źivost i unapred zadata i ─Źesto neostvariva rešenja.

Od me─Ĺunarodne zajednice o─Źekuju podršku Beogradu i Prištini u ovom procesu, duboko uvereni da su i njima mir i stabilnost na prvom mestu kad je re─Ź o budu─çnosti na ovim prostorima.

- Od naših gra─Ĺana o─Źekujemo podršku ovom procesu, jer se ovaj proces ti─Źe svih nas, a najavljeni referendum je istorijski najbolji primer demokratski izra┼żene volje gra─Ĺana - poru─Źuje 17 nevladinih organizacija u saopštenju dostavljenom medijima.

Me─Ĺu potpisnicima apela su nevladine organizacije Prijateljstvo, Healthy Life, One Click, Lokalni savet mladih Leposavi─ç, Udru┼żenje omladine Leposavi─ç, Cile, Centar civilnog društva Leposavi─ç, Omladinski edukativni klub Sinergija, Udru┼żenje poslovnih ┼żena Avenija, Centar za zastupanje demokratske kulture, Zdravi mladi uspešni, Inicijativa za društvene inovacije Zve─Źan, PSZ Zve─Źan, Centar za razvoj ljudskih potencijala, Aletro, 4 Life, Ecologica.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE