Obrenovac, 18.02.2019

Brnabićeva sa ambasadorom Finske: Cilj je EU


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 10.07.2018.
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Finske u Beogradu Pertijem Ikonenom

Foto:Tanjug/Dragan Kujundžić
On je istakao da Finska podržava proces evrointegracija Srbije i proširenje Evropske unije (EU).

Ana Brnabić je rekla da je strateški cilj Srbije članstvo u EU, ali i da su sveobuhvatne reforme u državi važne, pre svega za interes građana i dalji ekonomski prosperitet države, saopštila je Vlada Srbije. 

Srpska premijerka je ocenila i da su "u ovom trenutku najvažnije promene u oblasti pravosuđa", izrazivši očekivanje da će nakon usaglašavanja sa preporukama Venecijanske komisije i završetkom reformi u ovoj oblasti "država dobiti jako, nezavisno i odgovornije sudstvo". 

Ikonen rekao je da Finska podržava proces evrointegracija Srbije i proširenje EU, dodavši da će Zapadni Balkan biti u fokusu i nakon preuzimanja predsedavanja Finske Savetu EU u narednoj godini. 

Ambasador Finske je kazao da njegova država ima dobra iskustva kada je u pitanju regionalna saradnja, ali i borba protiv korupcije i da su to važna iskustva koja Finska može da prenese Srbiji, ističući da je transparentnost javne uprave najefikasniji vid borbe protiv korupcije. 

U saopštenju je navedeno i da je premijerka Srbije sa ambasadorom Finske razgovarala i o oblasti vladavine prava i napretku Srbije u poglavljima 23 i 24, i o izradi Medijske strategije kao važnog dokumenta za regulisanje medijskih sloboda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE