Obrenovac, 24.06.2019

VUČIĆ: Zalažem se za razgraničenje sa Albancima!


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 10.08.2018.
Predsednik Republike Srbije je poručio da se ne može pobeđivati bez politike i sadržaja

Foto:Marina Lopičić
"Ja se zalažem i to ne krijem, svakako se zalažem i to je politika koju predstavljam, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima", rekao je Vučić novinarima u Šidu.

"Da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada - to je uvek izvor potencijalnih sukoba i problema. Da li ćemo uspeti u razgraničenju ne zavisi od nas. Za tango je potrebno dvoje", rekao je predsednik Srbije.

On je rekao da se ne može pobeđivati bez politike i sadržaja.

"Ne možete da pobeđujete tako što ćete zatvoriti železaru i ostaviti 5.000 ljudi bez posla a posle kritikujete one koji tim ljudima obezbede posao", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije najavio je da će biti povećane subvencije za pogone i fabrike koje će se baviti prerađivačkom industrijom.

Vučić je istakao da je za državu veoma važna prerađivačka industrija mesa, voća i povrća.

"Ono što je važno za sve koji zainteresovani, daćemo veće subvencije za pogone, fabrike koje će da rade preradu i uskoro će ta odluka biti doneta. To je ono što nam nedostaje", rekao je Vučić novinarima u Šidu, gde je obišao klanicu Srem Šid.

Podsetio je da je ugašen veliki broj fabrika, poput Srbijanke i Budimle, sve što nam je, kaže, čuvalo istočnu, centralnu i zapadnu Srbiju.

"Pa, polako.. jedno po jedno da obnavljamo. Ali, moramo i nove pogone da imamo. Verujem da će prijateljstvo koje imamo i sa Kinom, Turskom i drugima i svi konkretni ugovori koje imamo, doneti mnogo dobrog u narednom periodu", rekao je Vučić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE