Obrenovac, 07.08.2020

INAT I NAPREDAK NE IDU ZAJEDNO


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 11.03.2019.
Zorana Mihajlović: Budućnost regiona u dijalogu i kompromisu

Foto:V.Lalić/RAS Srbija
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da je jedina platforma, koja omogućava stabilnost i razvoj regiona, ona koja se zasniva na dijalogu, kompromisu i koja bi vodila računa o interesu građana u celom regionu.

- Nova platforma Prištine za nastavak dijaloga sa Beogradom je sve suprotno od toga. Nedavna prošlost nas uči da stavljanje pred svršen čin, ultimatumi i širenje straha, što pokušava Priština, nisu put ka miru i stabilnosti. Jasno je i da nema ekonomskog napretka u izolaciji i teranju inata celom svetu, a upravo to je odbijanje Prištine da ukine takse od 100 odsto - saopštila je Mihajlovićeva.

Ona ističe da je regionu, da bi išao napred, potreban dijalog i kompromis, jer se tako otvaraju vrata za dugotrajnu stabilnost i razvoj.

- To je jedina odgovorna politika. Ali, za razliku od Srbije, političari iz Prištine uporno ponavljaju najgora rešenja iz prošlosti. Umesto slobodne trgovine, sami postavljaju nove barijere i umesto dijaloga o budućnosti, pokušavaju da vrate region u prošlost - navela je Mihajlovićeva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE