Obrenovac, 21.05.2019

SAJBER RAT PROTIV SRBIJE


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 11.08.2018.
Zaharova otkrila veliku Obaminu prevaru o referendumu na KiM

Foto:Dragana Udovičić
Srbija i Rusija se očigledno suočavaju sa informacionim kampanjama i pritiskom, a naročito Srbija, zbog problema sa Kosovom i Metohijom, ukazala je portparolka Ministartsva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je, nakon sastanka sa srpskim ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem, istakla da je možda najveća „informaciona prevara“ bila izjava bivšeg predsednika SAD Baraka Obame o izvršenom referendumu na Kosovu, prenosi Tanjug.

Ona je ukazala i na to da se Rusija često suočava sa velikim napadima, da su ruski hakeri upali u nečiji sistem i izvršili uticaj, ali stvarnost je, kaže, drugačija.

„Kod nas na nivou države postoji najstriktnija zabrana zločina u sajber-svetu“, podvukla je Zaharova.

Prema njenim rečima, Rusija je najaktivnija na međunarodnom nivou i u međunarodnim organizacijama u promovisanju koraka protiv upadanja u sajber-sferu, a ima i nekoliko velikih kompanija koje rade na tome, ne samo u Rusiji već i u pojedinim delovima Evrope.

„Te kompanije su postigle dobre rezultate i, ako je Srbija zainteresovana, a verujem da jeste, one su spremne za saradnju“, rekla je Zaharova.

Kaže da je sa ministrom Popovićem razgovarala i o ruskom istraživačkom centru Dečji kamp „Artek“ na Krimu, koji je, kako je objasnila, poseban prosvetni program za decu gde uče o sajber-sferi, ali je i kombinacija odmora, studija i humanitarne aktivnosti.

Ona je istakla da bi povezivanje srpske omladine sa omladinom iz Dečjeg kampa „Artek“ bio jedan lep način povezivanja i proučavanja delatnosti u sajber-sferi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE