Obrenovac, 03.08.2020

PREMIJERKA SE SASTALA SA FRANCUSKIM SENATOROM


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 11.09.2018.
Predsednica Vlade u razgovoru sa članom Odbora za spoljne poslove Senata Francuske Olivijeom Kadikom, zahvalila na podršci evrointegracijama koje ta zemlja pruža

Foto:Tanjug
Predsednica Vlade Ana Brnabić u ponedeljak je, u razgovoru sa članom Odbora za spoljne poslove Senata Francuske Olivijeom Kadikom, zahvalila na podršci evrointegracijama koje ta zemlja pruža i naglasila da će Srbiji biti čast da, na poziv predsednika Aleksandra Vučića, ugosti predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Sagovornici su se saglasili da je zajednički cilj da ceo Zapadni Balkan bude u Evropskoj uniji, a senator Kadik je naveo da želi što pre Srbiju da vidi kao punopravnu članicu EU.

"Kompromis je nužan, i to je naš stav", naglasila je Brnabić, a u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine.

Istakla je da se "ponosi što je deo tima koji, isključivo poštujući principe mira i stabilnosti, želi da dođe do trajnog rešenja ovog pitanja".

"Predsednik Aleksandar Vučić je i tokom posete Kosovu i Metohiji pokazao svu odgovornost jakog lidera, koji je uprkos izazvanim incidentima, dostojanstveno reagovao i nije odustajao od poruke da ćemo nastaviti da težimo zajedničkom, održivom rešenju", naznačila je premijerka.

Ona je istakla i da je Srbija politički stabilna i ekonomski atraktivna za investicije, što, kako je rekla, potvrđuje prisustvo velikih francuskih kompanija, poput "Tigar tajers" (Mišlen grupa), kao trećeg izvoznika Srbije u ukupnoj razmeni sa svetom.

Takođe, pomenula je i kompaniju "Vensi", koja je izabrana za koncesionara aerodroma "Nikola Tesla", kao i "Suez", koja planira da u sanaciju i tretman komunalnog otpada deponije Vinča investira oko 300 miliona evra.

"Vlada radi na tome da Srbija bude moderna država, razvijene tržišne ekonomije, koja će biti regionalni lider", podvukla je Brnabić, a saopšteno je iz Vlade.

Ukazala je i da reforme koje se sprovode u oblasti javnih finansija, upotrebi modernih tehnologija i pokretanju inovacija, vladavini prava, unapređuju investicionu klimu u zemlji i povećavaju konkurentnost srpskih firmi, kada nastupaju na drugim tržištima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE