Obrenovac, 02.07.2020

RAZGOVOR O AKTIVNOSTIMA VLADE SRBIJE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 12.07.2019.
Ministarka Mihajlović se sastala sa švedskim ambasadorom

Foto:Kabinet potpredsednice Vlade Srbije,Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/Mileta Mirčetić
Saradnja u oblasti infrastrukturnih projekata, bezbednost saobraćaja ali i nastavak uspešne saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti bile su teme sastanka ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sa Janom Lundinom, ambasadorom Švedske u Beogradu.

Švedski ambasador pohvalio je dostignuća Srbije u oblasti infrastrukture.

"Vidim napredak u Srbiji iz godine u godinu. Uradili ste puno u infrastrukturi, započinjete nove projekte i siguran sam da možemo mnogo toga da naučimo jedni od drugih. Švedska je puno posvećena bezbednosti u saobraćaju u smanjenju saobraćajnih nesreća i tu smo da podelimo iskustva i u toj oblasti", rekao je Lundin.

Potpredsednica Vlade istakla je da Srbija ove godine pokreće novi investicioni ciklus i da će vrednost projekata u infrastrukturi iznostiti oko 14 milijardi evra.

"Samo ove godine pokrećemo izgradnju nekoliko auto-puteva, od Moravskog koridora, preko auto-puta ka BiH, nastavka izgradnje Koridora 11 od Preljine do Požege, auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac i Šabac-Loznica. Takođe, puno ulažemo i u srpske železnice, pored najvažnijeg projekta brze pruge od Beograda do Budimpešte, sa ovom godinom rekonstruisaćemo i 550 km regionalnih pruga. Prostora za saradnju ima mnogo i vaše kompanije su dobrodošle u Srbiju", rekla je ona.

Na sastanku je bilo reči i o rodnoj ravnopravnosti, a ambasador Lundin je pohvalio napore i aktivnosti Vlade Srbije i Koordinacionog tela u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju Ministarstva.

"Veoma smo zadovoljni kako teče realizacija projekta Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama i zadovoljstvo nam je da podržimo i sledeću fazu projekta. Računajte na podršku švedske vlade, koja je i poznata po promovisanju ovih vrednosti", rekao je on.

Ovom prilikom ambasador Švedske uputio je poziv potpredsednici Mihajlović za ministarsku konferenciju koja će se sledeće godine održati u Stokholmu na temu bezbednosti saobraćaja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE