Obrenovac, 10.12.2018

Poslanici o spomeniku Miloševiću, padu helikoptera


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 14.03.2018.
Poslanici Skupštine Srbije, u danu za postavljanje pitanja predstavnicima izvršne vlasti pitali o helikopterskoj nesreći, spomeniku Miloševiću...

Foto:EPA/Koča Sulejmanović
U danu za postavljanje poslaničkih pitanja, narodne predstavnike je interesovalo da li će se graditi spomenik Slobodanu Miloševiću, zašto nije porušen objekat na Pančićevom vrhu, više pitanja je bilo u vezi sa KiM, kao i o odgovornosti za helikoptersku nesreću pre tri godine...

Poslanik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski mišljenja je da Slobodan Milošević zaslužuje identičan, ako ne i bolji tretman od Zorana Đinđića i upitao Vladu Srbije, hoće li imati iste aršine kada je u pitanju izgradnja spomenika bivšem predsedniku Srbije i Jugoslavije kao u slučaju bivšeg premijera.

Samostalni poslanik Jovan Jovanović kritikovao je eventualno podizanje spomenika Miloševiću jer bi to, smatra, bio simbol "sveopšte propasti" i pitao predsednika Srbije da li ostaje pri ranijoj izjavi dok je bio premijer da ne želi da se vraća u prošlost već da gleda u budućnost.

Poslanik SDS Marko Đurišić ponovo je postavio pitanje u vezi sa izgradnjom objekta na Pančićevom vrhu i ukazao da je već dobio odgovor da je građevinska inspekcija izvršila nadzor i naložila uklanjanje objekta međutim, kako kaže, taj objekat još uvek radi i ostvaruje profit, a slično je pitanje postavio i poslanik Nove Srbije - Pokreta za spas Srbije Đorđe Vukadinović.

On je pitao Kancelariju za KiM, da li garantuje da Srpska lista neće glasati za "demarkaciju granice sa Crnom Gorom" i za "vojsku Kosova", a i da li je Ministarstvo spoljnih poslova i dalje pri stavu da je za Srbiju neprihatljivo da se Kosovu "dodeli" stolica u UN.

Poslanica DS Gordana Čomić rekla je da i dalje nema odgovora na pitanja koja se tiču odgovornosti za helikoptersku nesreću pre tri godine i pitala nadležne od koga je tadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić dobio informaciju na osnovu koje je izdao usmenu naredbu i ko je menjao plan leta helikoptera.

Koji Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti je poslat u Švedsku, pitala je ministra za rad Zorana Đorđevića poslanica Dosta je bilo Tatjana Macura, za ministra zdravlja Zlatibora Lončara je imala pitanje da li Srbija ima 25 odsto zaliha reagensa pomoću kojih se utvrđuje vakcinalni status...

Poslanik SNS Željko Sušec pitao je ministarku Nelu Kuburović šta se dešava sa krivičnim prijavama protiv bivšeg predsednika opštine Smederevska Palanka Radoslava Milojičiha Kene. Kako je rekao, Milojičić je uspeo da zaduži Smederevsku Palanku "za tri budžeta".

Predsednik SRS Vojislav Šeselj je postavio tri pitanja predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, a prvo je zašto vlada nije parlamentu podnela finansijski izveštaj, odnosno izveštaj o izvršenju budžeta za 2016. godinu, a drugo pitanje je bilo u vezi sa Agencijom za restituciju.

"Smatram da Narodna Skupština treba da zahteva od vlade da se podnese izveštaj o radu te agencije. Kao što vidimo, umesto da podnosi izveštaj Narodnoj skupštini i vladi Strahinja Sekulić (direktor Agencije za restituciju) podnosi izveštaj američkom ambasadoru Skotu i on ga usmerava kako treba dalje…vidite li da nam je Skot preuzeo upravljanje državom u svoje ruke”, rekao je Šešelj.

Treće pitanje bilo je u vezi sa odlukom vlade da se izvrši transfer 13 miliona 257 hiljada dinara Skupštini grada Beograda za podizanje spomenika Zoranu Đinđiću, a lider radikala, ocenivši da je ta odluka protivpravna, zahteva da se povuče, a da se ideja preispita pošto “Zoran Djindjić ni po kom osnovu ne zaslužuje podizanje spomenika.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE