Obrenovac, 21.05.2019

Vučić: Srbija računa na predsednika Francuske Makrona


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 15.07.2018.
Srbija računa na predsednika Francuske Emanuela Makrona, a Francuska uvek može da računa na Srbiju, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Foto:Tanjug/Tanja Valič
Predsednik Vučić je to rekao na prijemu u Ambasadi Francuske, povodom 14. jula, nacionalnog praznika te zemlje, uz zahvalnost, kako je rekao, francuskim prijateljima na podršci koju pružaju našoj zemlji u bilateralnim odnosima, kao i na evropskom putu.

"Očekujemo još mnogo toga što će spajati naše ekonomije, i još mnogo toga što će nas u politici približavati. Srbija računa na predsednika Francuske Emanuela Makrona. Francusku može uvek da računa na Srbiju kao i u Prvom, Drugom svetskom ratu i svim vremenima", poručio je Vučić, koji će u utorak boraviti u radnoj poseti Francuskoj, gde će se sastati sa predsednikom Makronom.

Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni prethodno je ocenio da je politički dijalog Srbije i Francuske na najvišem nivou i da predstojeća poseta predsednika Vučića Parizu, potvrđuje taj novi zamah.

Mondoloni je istovremeno izrazio nadu da će predsednik Makron moći veoma brzo da dođe u Beograd kako bi, kako je rekao, još više osnažio strateško partnerstvo naših dveju zemalja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE