Obrenovac, 18.02.2019

Jorgovanka opet na čelu NBS


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 16.06.2018.
Skupština izabrala guvernera. Žestoka rasprava pre reizbora

Foto:Tanjug
Skupština Srbije izabrala je u petak Jorgovanku Tabaković za guvernera Narodne banke Srbije, a za viceguvernera Željka Jovića. Za Tabakovićevu je glasalo 142 poslanika, protiv je bilo njih šest, a niko nije bio uzdržan. Njen reizbor je predložio predsednik Aleksandar Vučić.

Pre nego što su poslanici glasali o rukovodstvu NBS, u parlamentu se vodila žestoka rasprava, a glavni akteri su bili predstavnici DS, SRS i SNS. Koplja su ukrštena oko toga da li je (ne)ispravna voda u Beogradu, oko priprema "sveopšteg napada na državu", Vojislava Šešelja... Poslanica DS Aleksandra Jerkov izjavila je da se opet našla na meti radikala, koji su je vređali zbog toga što je ponovila da je lider SRS ratni zločinac.

Šef poslaničkog kluba naprednjaka Aleksandar Martinović kazao je da su se "žalosni ostaci opozicije udružili i spolja i iznutra da padne država Srbija na kolena":

- Sve propagandne laži da voda u Beogradu nije za piće, napad na policajca, blokade puteva, izjava Vuka Jeremića da Vučić organizuje napade na Srbe na KiM, sve je to artiljerijska priprema za sveopšti napad na državu. Nećemo vam to dozvoliti. Peti oktobar u Srbiji nećete da gledate.

Odgovarajući Aleksandri Jerkov (DS), koja je rekla da naprednjaci imaju batinaše, Martinović je kazao da ta stranka nema potrebu da "lovi i tuče simpatizere stranke koja ne može da pređe cenzus":

- Vi ste za žaljenje, od jedne ugledne stranke, kakva je nekad bila, napravili ste jedan patrljak za koga niko više neće da glasa.

Aleksandra Jerkov je replicirala da "nijedna stranka u kojoj je Martinović bio, ili u kojoj je sada, niti je ugledna, niti je imala šansu da bude ugledna".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE