Obrenovac, 08.07.2020

SRBIJA I TUŽILAŠTVO MEHANIZMA IMAJU ODLIČNU SARADNJU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 17.07.2019.
Kuburovićeva razgovarala sa Bramercom uoči sednice SB UN

Foto:Tanjug
Ministarka pravde Nela Kuburović i tužilac Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serž Bramerc ocenili su da Srbija i tužilaštvo Mehanizma imaju odličnu saradnju, na šta je ukazano i u novom šestomesečnom Izveštaju ovog Tužilaštva.

Kuburović se sa bivšim glavnim tužiocem Haškog tribunala, Bramercom sastala u Njujorku, uoči današnje sednice Saveta bezbednosti UN na kojoj će biti predstavljen novi šestomesečni izveštaj o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove UN, saopštilo je resrono ministarstvo.

Tužilac Bramerc pozdravio je organizovanje regionalne konferencije tužilaca za ratne zločine, na kojoj su pored predstavnika srpskog Tužilaštva za ratne zločine, učešće uzeli i tužioci iz BiH, Hrvatske i Crne Gore, kao i glavni tužilac MMKT, Serž Bramerc.

Konferencija je bila održana u Beogradu u maju 2019. godine u cilju efikasnijeg procesuiranja ratnih zločina i jačanja neposredne saradnje i razmene relevantnih informacija između tužilaštava država u regionu.

Govoreći o daljem unapređenju kapaciteta Tužilaštva za ratne zločine u Srbiji Bramerc je naveo da će njegovo Tužilaštvo nastaviti da pruža podršku tužilaštvu u Beogradu kroz organizovanje posebnih obuka i treninga za zamenika tužilaca TRZ.

Ministarka Kuburović predstavljaće danas Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE