Obrenovac, 09.08.2020

IZBORI - DA, NE, MOŽDA, KADA?


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 19.04.2019.
Evo koje su sve opcije 'u igri' i kad bismo mogli da glasamo...

Foto:Thinkstock/Ilustracija
Ukoliko naprednjaci prelome da se ide na vanredne parlamentarne izbore, oni će najverovatnije biti raspisani 9. maja, a na birališta će se ići 23. juna.

Druga opcija koja je "u igri", jeste da se glasa 30. juna, i u tom slučaju izbori bi bili raspisani 16. maja.

Ovakav izborni raspored podrazumeva kampanju u trajanju od 45 dana, a konačna odluka, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, trebalo bi da bude doneta oko Đurđevdana, nakon njegovih razgovora sa liderima Kine, Rusije, Nemačke i Francuske.

Svi u vrhu SNS su za vanredne izbore, a pritisak na Vučića da oni budu i raspisani raste nakon radikalizacije protesta u kojima učestvuje i deo opozicije predvođen Savezom za Srbiju.

Funkcioner SNS Goran Vesić rekao je u sredu da će naprednjaci posle uskršnjih i prvomajskih praznika odlučivati o dva važna pitanja - kontramerama prištinskim vlastima na uvođenje taksa na robu iz centralne Srbije i vanrednim parlamentarnim izborima:

- Do tada će biti jasno u kom pravcu će ići razvoj situacije u vezi sa trajnim rešavanjem problema KiM. Pri odluci o raspisivanju izbora, nećemo se voditi stranačkim interesima, već interesima Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE