Obrenovac, 21.05.2019

DIJALOG SE NASTAVLJA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 19.07.2018.
Vučić: Nije bilo lako, dogovorili smo se oko dve stvari

Foto:Tanjug/Dragan Kujundžić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da su razgovori u Briselu bili veoma složeni i da je dogovoreno da se oni nastave kako bi se tražio zajednički imenitelj kompromisnog rešenja, kao i da se sačuva mir i stabilnost u odnosima Beograda i Prištine.

On je u kratkoj izjavi novinarima posle sastanka rekao da razgovori svakako nisu bili laki i da postoje dve stvari oko kojih su se dogovorili.

"Jedna je da razgovore nastavimo, da pokušavamo da tražimo zajednički imenitelj kompromisog rešenja i druga stvar je da čuvamo mir i stabilnost u odnosima između Beograda i Prištine", rekao je Vučić novinarima.

Naveo da ne bi imao više ništa da doda, a ako u jednoj rečenici može da kaže, to je da Albanci i Hašim Tači bi želeli da dobiju sve i traže sve za Albance sa Kosova, dok se Beograd trudi da pronađe komrpomisno rešenje u kome nijedna strana ne bi bila unižena.

"Ja se naravno borim za Srbiju i srpsku stranu u kojoj interesi druge strane ne bi bili sasvim zanemareni", rekao je Vučić da pozicija i razgovori nisu laki za bilo koga.

Važno je da se razgovara, da se sačuva mir i rešavaju problemi "za budućnost, zbog budućnosti i da ne bi bilo sukoba kakvih je bilo ranije".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE